En musikalsk og meget forsigtig optimistkomedie med nye sange af Marie Key, iscenesættelse af Niels Erling og manuskript af Nanna Cecilie Bang.

Pressefoto EN GUIDE TIL EN (LIDT) LYSERE FREMTID

Nørrebro Teater byder foråret velkommen med en intens urpremiere om at være bange for at se fremad, men modig nok til at gøre det alligevel. Forestillingen er skabt af holdet bag sidste sæsons publikumssucces KUNSTEN AT VÆRE OKAY – denne gang med Marie Key som leverandør af nyskrevne popsange.

Publikum skal forvente både at grine og græde, når dramatiker Nanna Cecilie Bang og instruktør Niels Erling sammen med et talentfuldt hold af skuespillere udfolder et musikalsk tidsportræt om mental sundhed hos moderne mennesker.

Pop og melankoli
EN GUIDE TIL EN (LIDT) LYSERE FREMTID handler om, hvor overvældende det kan være at være menneske i 2024, når hverdagen skal hænge sammen, mens verden er ved at falde fra hinanden.

De tunge emner balanceres med en tilpas mængde humor og 10 helt nye popsange af Marie Key. Om musikken til forestillingen siger hun:

“For første gang – som sangskriver – har jeg skulle tage udgangspunkt i en anden verden end min egen. Sangene er ikke baseret på mine egne følelser og erfaringer, men er vokset frem i et drømmende og fiktivt univers, som jeg har været meget glad for at være i. Det har virkelig været befriende og inspirerende at læse Nannas tekst og forsøge at skrive nogle sange, som fortalte videre på de følelsesudbrud og nedsmeltninger, som personerne oplever”, siger Marie Key.

Og Marie fortsætter: “For mig er min primære inspiration at skrive om lyspunkter i et omgivende mørke, og der føler jeg, at Nanna og jeg har haft et tekstligt fællesskab. Det kan være svært at skrive i denne tid – der er meget, som føles ligegyldigt at skrive om. Men jeg føler, at der er en fortælling her, som handler om den kraft og styrke, der ligger i at dele sin frygt, kærlighed og sine drømme med andre mennesker.”

Teaterduo med en mission
Nanna Cecilie Bang er forestillingens dramatiker – eller “overærlighedsekspert”, som teatret ynder at kalde hende, fordi hun ser det som sin vigtigste mission at vise det uperfekte og ufuldstændige i os mennesker. Sammen med instruktør Niels Erling portrætterer hun det sårbare menneske gennem en ærlig, kærlig og opløftende fortælling.

I sidste sæsons KUNSTEN AT VÆRE OKAY mødte forestillingen sit publikum med forståelse og viste os, at det er helt okay ikke at være okay. Med EN GUIDE TIL EN (LIDT) LYSERE FREMTID skaber duoen endnu engang et forstående bekendelsesrum for publikum og tænder et lys af håb i hver enkelt på scenen og i salen.

“Det kan godt føles næsten umuligt at skabe en guide eller en tekst, der skulle gøre verden bedre. EN GUIDE TIL EN (LIDT) LYSERE FREMTID er et møde mellem karaktererne på scenen og publikum midt i alt det uoverskuelige. Jeg holder af mennesker, der ukueligt prøver. For mig er det tit i det allermest tragiske, ærlige og måske også banale, at både humoren og genkendelsen ligger. Her har vi otte mennesker på scenen, hvis virkelighed føles så uoverskuelig, at de prøver at forestille sig noget, der føles smukkere, enklere, tryggere. Jeg håber, at det bliver i mødet mellem skuespillerne og publikum – og måske også i genkendelsen – at vi kan skabe lidt af det lys, som titlen overmodigt lover,” siger Nanna Cecilie Bang.

Niels Erling supplerer: “Vi lever i en verden, hvor hver femte dansker slukker for tv-nyhederne, fordi samtiden er for overvældende og deprimerende. Det er ikke uden konsekvenser for den enkeltes trivsel. EN GUIDE TIL EN (LIDT) LYSERE FREMTID handler om, hvor let det er at blive overvældet af virkeligheden, verden og sin egen hverdag. Det optimistiske udgangspunkt er, at hvis vi nu kan begynde med at forestille os en bedre verden, måske den så kan findes – eller skabes? Hvis publikum går herfra og har bare 1% mere håb for, at det nok skal gå, så vil vi være meget glade”.

Forestillingens stærke cast tæller blandt andre den Oscar-aktuelle Jens Jørgen Spottag, det komiske kraftværk Mette Horn, Andrea Øst Birkkjær, Johannes Lilleøre som del af et vitalt skuespillerhold.

Urpremiere: 9. marts 2024 kl. 20
Varighed: Ca. 2 timer og 15 minutter inkl. pause

Medvirkende: Jens Jørgen Spottag, Mette Horn, Andrea Øst Birkkjær, Isa Marie Henningsen, Johannes Lilleøre, Tue Lunding, Kitt Maiken Mortensen, Alexander Bryld Obaze, Rumle Sieling Langdal.

Instruktion og koncept: Niels Erling
Manuskript: Nanna Cecilie Bang
Komponist: Marie Key
Scenografi og kostumer: Mie Riis
Musikalsk arrangør: Viktor Dahl

Læs her.