Folkene bag Teatergrad. Foto: Teatergrad

Teatergrad
Frederikssundsvej 62, baghuset, kld.
2400 København N
51 95 30 29

Teatergrad på Facebook 

Københavns byrumsteater
Der er en århundrede lang tradition for teateroptræden i Danmark. Oftest foregår teateroptrædener i smukke sale hvor publikum sidder i bløde stole og bliver underholdt. Men skal teater nødvendigvis foregå i en teatersal? Og kan man inddrage publikum i forestillingen?

Teatergrad har så at sige ”tænkt ud af boksen” – ja, bogstaveligt talt ud. For Teatergrad er et byrumsteater der leverer levende, moderne og inddragende kunst ude i byrummene – ikke i en teatersal.

Samtidshistorie i teaterform
Folkene bag Teatergrad lægger vægt på at skabe nærværende og samtidsaktuelle forestillinger på publikums præmisser. I og med at de indtager byen som scene, møder de publikum dér, hvor de er – det være sig på caféer, på biblioteket, på skolen eller… ja, der er ingen grænser for rammerne. Og rammer og indhold bliver altid tilpasset publikum.

Krig i børnehøjde. Foto: Teatergrad

Forestillingerne er samtidsaktuelle og ofte indbydes publikum til at være deltagende på en eller anden måde.

Et godt eksempel på dette er forestillingen ”Krig – i børnehøjde”  som er for børn i 4.-6. klasse. Forestillingen tager fat i emnet i børnehøjde fordi børn konfronteres med krig på så mange måder i hverdagen. Forestillingen vises på skoler og børnene er med til at vælge slutningen.

Et andet eksempel er forestillingen ”Demokrati” der spilles i byrådssale rundt om i Danmark. Forestillingen er skabt i forbindelse med kommunalvalget 2017 og sætter fokus på demokrati og medborgerskab. Også i denne forestilling inddrages publikum for at gøre det mere nærværende.

Teatergrads forestillinger skabes ofte i samarbejde med andre organisationer og foreninger for at sætte fokus på lige dét der sker i samfundet og for at få formidlet viden og information på en rørende måde. Fx er forestillingen ”Krig – i børnehøjde” skabt i samarbejde med Røde Kors.

Læs mere om forestillingerne på Teatergrads hjemmeside www.teatergrad.dk

Demokrati. Foto: Teatergrad

Idé og opstart
Teatergrad startede i 2014 som en sammenslutning af Det flydende teater og Danskdansk. Med tanken om at publikum ikke selv skal komme til teatret, men at teatret skal komme til publikum, gik de i gang med at præsentere nye teaterformer og agere dér hvor kunsten kan blive en reel del af hverdagslivet.

Teatergrads arbejde finansieres af Statens Kunstfond og projektmidler.

Forestillingerne skabes i samarbejde med organisationer og foreninger, og Teatergrad fungerer også som en slags paraply for små teatertrupper som dermed kan få rum til at præsentere deres ideer.

Kontakt Teatergrad