Byens fortællinger i midsommeren 2021

Gadedigteren låner digternes ord
Fortællinger fra Christianshavn og Østerbro
Carlsberg under forvandling og Vesterbro til fyraften
Gennem den indre by med historier og kunsten langs havnen

Gadedigteren går digterruten på Assistens Kirkegård

Digterne dør, men deres historier og ord lever videre.

Det er blevet devisen for Gadedigteren Christian Kronman, der i snart et kvart århundrede har vist omkring mellem digternes gravsteder, skæbner og fortællinger på den store gamle kirkegård på Nørrebro. At Christian blev de døde digteres stemme, er kulminationen på en længere historie. Her indgår både London, de skrå brædder og Rundetårn. Men det er bedst forklaret med hans egne ord.

Turen varierer lidt fra gang til gang med Digterturen og Kærlighedsruten som vekslende temaer. Indtil 2020 var den organiseret via Kulturcenter Assistens, der stod for et varieret udvalg af arrangementer og udgivelser fra kirkegårdens tidligere kapel. Desværre måtte centeret opgive ånden som følge af Coronaepidemien sidste år.

Hos byvandring.nu er vi stolte over at have denne enestående oplevelse på vores program. Turene foregår hver søndag kl. 14.00., og de starter på pladsen foran kapellet, Kapelvej 4.

Køb billet til Gadedigterens rundvisninger med særlig pris til og med august.

Ture der gentages hver uge i juni og juli måneder
Vores maksimale gruppestørrelse 25 personer + guide. Det er udendørs og det er afslappet. Bestil via Billetto, skriv en e-mail til os eller bestil en privat tur .

Torsdag kl. 16.00. og lørdag kl. 11.00: Historiske Højdepunkter.
Det er især Jeanette Land Schou der fører an gennem indre København fra Rådhuspladsen til Højbro Plads.
Torsdage. kl. 16.00. Køb billet til 24.6. og 1.7. Lørdage kl. 11.00. Køb billet til 26.6. og 3.7.

Fredensborg: Sidste weekend før sommerpausen. Oplev den skønne park med alléer, udsigter, monumenter og royale minder. I juli arbejder Fredensborg guiderne på selve slottet. Vore parkrundvisninger genoptages til august. Lørdag 26.6. og søndag 27.6. kl. 11.00. Køb billet på Billetto.

Lørdag kl. 15.00: Christianshavn.
Huset på Christianshavn og mange andre huse, samt hvad der er foran dem af kaj, bagved dem af grønt og omkring dem af historier. Jeannie Krysiak guider disse ture. Køb billet:
Lørdag 26.6. Litterær fodrejse.
Lørdag 3.7. Klassisk Christianshavn.

Onsdag kl. 12.00. Carlsbergbyen.
Brygger Jacobsen åbnede sit bryggeri langt uden for byens volde i 1847. Siden da har her været brygning af højeste standard, familiefejde, og nu bliver et nyt kvarter bygget i højden. John Voldfrom fortæller historien.
Køb Billet til: 30.6.7.7.14.7.21.7.

Torsdag kl. 17.30. Ind med 4-toget. Fyraftenstur på Vesterbro.
Thomas Warburg går fyraftenstur fra Hovedbanegården over Kødbyen, Halmtoret og Istedgade, og viser at der er både for og bag på kvarteret og mange gode historier. Køb billet – 8.7.15.7.22.7.29.7.

Et par kommende Åbne Ture.Se den fuldstændige liste på Billetto. Listen opdateres løbende.

Kunsten på kajen.
Søndag 27.6. kl. 11-13 – Køb billet
Onsdag 7.7. kl. 17-19 – Køb billet
Jeanette Land Schou tager turen fra Kongens Nytorv vil Slotsholmen, med blik for havnen og dens skulpturer, bygninger, rum og gode historier.

Indre Østerbros Hemmeligheder.
Mandag 28.6. kl. 17.00. – Køb billet
Morten Lander Andersen fortæller om sære begivenheder på Østerbro med bankrøverier, bønnemøder, blodsten og boldspil. Mødested ved busten af Gunnar Nu Hansen.

Byvandring.nu samarbejder
En kortlægning af demokratiet

Vi har deltaget i et projekt sammen med NGO’en Social Cities . Her har vi bidraget med lokal viden, fotos, fortællinger og design af interaktivt kort med Democracy Mapping in Copenhagen.

Demokratiet udspiller sig mere end ét sted, og vi har fundet over 50 eksempler, i udvalgte dele af København. Kom omkring de vigtige institutioner, magtcentre, lokale initiativer, kilder til konflikt, og rettigheder repræsentation og indflydelse i Danmark af i dag.

Udforsk kortet her.
(Teksten er på engelsk)

Copyright © 2021 Byvandring.nu, Alle rettigheder forbeholdt (citat med henvisning til hjemmeside).
Denne mail bliver sendt til jer, der har været på tur med www.byvandring.nu

Adresse:

Byvandring.nu

Baggesensgade 32, st. th.

København N 2200

Denmark

Del på sociale medier