Københavns Politi efterlyser fire mænd fra Aarhus-området. De er mistænkt for at have begået adskillige røverier og tyverier i København mod berusede personer, som de har samlet op i pirattaxaer.

Foto ABW

En længerevarende efterforskning har vist, at en gruppe mænd fra Aarhus-området systematisk har udnyttet personer på vej hjem fra det københavnske natteliv.

De er mistænkt for at have kørt pirattaxa og har samlet berusede personer op. Under kørslen har de forurettede siddet foran på passagersædet i den tro, at de har været alene med chaufføren, men på bagsædet har endnu en gerningsmand afluret passagerens pinkode eller Mobilepay-kode.

Gerningsmændene har stjålet personernes kort eller telefoner. I nogle tilfælde har de forurettede modsat sig, og her er der anvendt vold eller trusler. Røverierne og tyverierne er begået i perioden fra december 2023 til april 2024. Den 18. april blev seks mænd anholdt i sagen, og de har siden siddet varetægtsfængslet.

Derudover efterlyser Københavns Politi nu fire mænd i alderen 17 til 32 år.

”De fire mænd ved godt, at politiet leder efter dem, men de har endnu ikke meldt sig selv. Derfor går vi nu ud med navne og billeder i håb om, at nogen ved, hvor mændene befinder sig,” siger politikommissær Thomas Nyby-Brockmann fra Københavns Politi.

Mistænkt 1: Ahmed Khan

Mistænkt 2: Mohammad Faki

Mistænkt 3: Waleed Jamal Ali

Mistænkt 4: Abdulwahed Yassin Saker Mohamad

Se billederne her.

Politiet opfordrer alle, der har oplysninger om personerne, til at rette henvendelse til enten Københavns politi eller Østjyllands politi – i begge tilfælde på telefon 1-1-4.