Vigtigt for København og for hele Danmark at den gamle Børs bliver genopbygget. Det er nu, vi skal vise, hvad vi er gjort af.

Det var Christian d. 4’s ønske at få opført et tårn på toppen af Børsen med spir af bly med fire drager med sammensnoede haler. Dragerne skulle beskytte Børsen mod fjender og ild, og det er lykkedes – indtil i dag.

Den ikoniske bygning fra 1600-tallet er brændt, og der er endnu ikke et fuldt overblik over skadesomfanget. Fra Københavns Rådhus ønsker samtlige borgmestre, at bygningen bliver genoprettet:

”Det er en helt forfærdelig dag. Børsen er ikke bare en vigtig del af hele Danmarks kulturhistorie. Bygningen repræsenterer så meget mere, ikke mindst håndværksmæssig kvalitet og traditioner. Alt det står nu i flammer. Derfor vil Københavns Kommune også gøre alt, hvad vi kan og må for at understøtte, at den gamle Børs bliver genopbygget. Bygningen er simpelthen vital for København og hele Danmarks kulturhistorie.”

”Det er vigtigt, at vi som samfund – privat, offentlig, virksomheder og institutioner – nu arbejder sammen om at få genrejst den ikoniske bygning. Vi vil derfor række ud til Dansk Erhverv og gå i dialog om, hvad vi kan gøre. Vi kan ikke undvære Børsen. Det er nu, vi skal vise, hvad vi er gjort af. For byens og hele Danmarks historie.”

”Vi vil desuden takke beredskabet og alle de frivillige, der er trådt til, for deres indsats. De gør et fantastisk og vigtigt arbejde.”

Kilde.

Foto ABW