Der er fokus på hav, søer og vandløb, når Naturens Uge løber af stablen i uge 36. Allerede nu kan du oprette dit eget arrangement.

Vi bader, vi fisker og vi sejler. I Danmark er vi omgivet af vand, og intet sted i landet er der synderligt langt til hav, sø eller vandløb.
Men hvor meget ved vi egentlig om, hvad der foregår under den blanke overflade? Det vil Danmarks Naturfredningsforening og Friluftsrådet sætte fokus på, når vi i begyndelsen af september tager hul på årets udgave af Naturens Uge.

Naturens Uge er de årlige mærkedage for naturoplevelser og har været afholdt siden 2004. I år er det med temaet ’Naturen under overfladen’, og i løbet af hele uge 36 vil børn og voksne trække i vaders, finde undervandskikkerten frem og tage hen til nærmeste vandløb eller kyst for at blive klogere på livet i vandet.

Har I opskriften på en god naturoplevelse?
… Så kan I allerede nu oprette jeres helt eget arrangement til Naturens Uge, der viser jeres forening og aktivitet frem. I behøver ikke at være ekspert eller naturvejleder for at blive arrangør- så længe I har lyst til at planlægge og afholde et arrangement om natur eller friluftsliv i løbet af uge 36 (4.-10. september).

Formålet er at åbne danskernes øjne for den blå natur og inspirere både børn og voksne til at komme mere ud.

Lokale arrangementer i hele landet
Hvert år bliver der i forbindelse med Naturens Uge afholdt hundredvis af spændende natur- og friluftsarrangementer arrangeret af blandt andre foreninger, klubber, virksomheder og privatpersoner.

Hos Friluftsrådet og i Danmarks Naturfredningsforening håber man på, at naturugen igen i år vil møde bred opbakning i hele landet.

– Havet og vandet giver os en unik mulighed for at lave aktiviteter, som giver os fysisk og mental sundhed. Ved at sætte fokus på naturen under overfladen ønsker vi at øge bevidstheden hos danskerne om havets rigdom og potentiale, så vi kan passe godt på det, siger Annesofie Bjerre, formand for Friluftsrådet.

På naturensuge.dk kan I oprette jeres eget arrangement. I behøver hverken at være ekspert eller naturvejleder for at blive arrangør – så længe I har lyst til at formidle en naturoplevelse.

Sidste frist for oprettelse af arrangementer er den 27. august 2023.

I 2022 deltog 205.000 i Naturens Uge – heriblandt 138.000 børn fra skoler og dagtilbud.

Foto: ABW