Det bliver dyrere at skrue op for varmen i København ved årsskiftet. Den primære årsag til, at prisen stiger, er den inflation, der fulgte med energikrisen. Det kommer til at koste godt 400 kroner mere årligt at varme en lejlighed på 80 m2 op.

Ved årsskiftet stiger prisen for varme i København – på www.hofor.dk/spar-energi kan du finde en række spareråd. Foto ABW

Fra nytår bliver det dyrere at skrue op for varmen i København. HOFOR, Hovedstadsområdets Forsyningsselskab, hæver prisen med 5 pct., og for en lejlighed på 80 kvadratmeter vil den nye årlige varmebetaling være omkring 8.600 kr. Det svarer til godt 400 kr. mere årligt.

“Det er nogle relativt svære tider at beregne priserne i. Vi har i de sidste par år set høj inflation og gas- og elpriser, som har taget store nogle udsving. Det påvirker også varmeprisen. Hvert år regner vi nøje på næste års pris, for den skal ligge så tæt som muligt på de reelle udgifter, vi har. Vi skal nemlig ikke tjene på varmeprisen, men omvendt skal vi også sørge for ikke at få underskud,” siger direktør for Energi i HOFOR, Gorm Elikofer.

Med i prisen for varme er udgifter til at vedligeholde det store system af rør i jorden, udbygge i nye bydele og også investere i nye teknologier, der er med til at reducere CO2-aftrykket for varmen.

Skru ned for varmen og regningen
Det er koldt udenfor nu, og det kan være en god ide at finde uldsokker og ekstra tæpper frem. Hver gang man sænker temperaturen i boligen med en grad, sparer man nemlig i runde tal 5 pct. på regningen. På den måde kan man selv være med til at påvirke varmeregningen.

“Der er mange måder at spare lidt på varmen. Hvis du bor i villa, kan du indstille anlægget i kælderen mere effektivt, så huset varmes op, uden at varme går til spilde. Og alle københavnere kan følge de gode råd om at skrue bare lidt ned, og også udnytte varmen bedst muligt. Det er f.eks. en dårlig ide at have møbler til at stå lige op ad en radiator”, forklarer Gorm Elikofer, og nævner der er mange flere gode sparetips at finde på HOFORs hjemmeside www.hofor.dk/spar-energi.

Der kan ske ændringer i løbet af 2024
HOFOR hæver prisen ved årsskiftet, og melder samtidig, at det i løbet af det kommende år kan blive nødvendigt at justere prisen igen.

“Normalt holder den pris, vi melder ud hele året. Men vi ændrer prisen, hvis vi kan se, at der ikke er balance i udgifter og indtægter”, pointerer Gorm Elikofer.

Mere om din varmepris

 • Varmeomkostning efter årsskiftet er:
  I en klassisk københavnerlejlighed på 62 m2: 6.700 kr. årligt
  I en 80 m2 lejlighed: 8.600 kr. årligt
  I en villa på godt 130 m2: 20.200 kr. årligt
  I et rækkehus på lige under 120 m2: 13.600 kr. årligt
 • Det koster årligt godt 400 kr. mere årligt at varme en 80 m2 lejlighed op med de nye priser
 • Den nye varmepris er 740 kr./MWh og tilslutningsprisen er 263,64 kr./kW
 • Du kan finde mere om priserne på www.hofor.dk/priser

 

Læs her.