NSK har tirsdag og onsdag anholdt og sigtet to mænd for organiseret salg af 1,6 ton hash.

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har tirsdag aften og onsdag eftermiddag foretaget anholdelser i en sag om organiseret hash-handel i Nørrebroparken i København.

Det drejer sig om en 41-årig mand, der blev anholdt i går aftes i Københavns Lufthavn, hvor han var på vej ud af landet. Han var ved anholdelsen i besiddelse af ca. 30.000 euro i kontanter.

Den anden anholdte, en 47-årig mand, er anholdt onsdag eftermiddag i Vestre Fængsel, hvor han afsoner en anden dom.

Begge de anholdte har tilknytning til organiserede rockergrupperinger.

De anholdte fremstilles i grundlovsforhør i Københavns Byret i dag onsdag 9. august kl. 16.00. De er sigtet for organiseret salg af 1,6 ton hash i en periode fra januar 2019 til december 2021.

Anklagemyndigheden vil anmode om lukkede døre ved fremstilling af de anholdte, og der kan derfor på nuværende tidspunkt ikke oplyses yderligere i sagen.

Fakta om NSK
National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) er en landsdækkende specialenhed i dansk politi med ca. 1.100 medarbejdere. NSK håndterer de mest komplekse og alvorlige sager om økonomisk kriminalitet, organiseret kriminalitet og cyberkriminalitet.

NSK understøtter desuden dansk politi med specialiseret ekspertise inden for blandt andet kriminalteknik, it-efterforskning, analyser og efterretninger.

NSK har egen anklagemyndighed, der fører de straffesager, hvor efterforskningen har udgangspunkt i NSK’s politiarbejde. Efterforskning og strafforfølgning i NSK er målrettet de sager, hvor kriminaliteten gør størst skade på samfundet.

De komplekse kriminalitetsområder, hvor NSK ofte vil have ansvar for sagerne, kan være inden for eksempelvis organiseret hvidvask, organiseret skatteunddragelse, svindel, bandekriminalitet samt organiseret narkotikakriminalitet og våbensmugling.

Pressemeddelelse. 

Pressefoto National enhed for Særlig Kriminalitet