Som hele Københavns Byrumsteater sætter Teatergrad en ære i at invitere jeres teateroplevelser ud i nogle af Københavns fantastiske byrum. Sammen har I været på badeanstalt, i sauna, på plejehjem, på kvindekrisehjem, på Statens Museum for Kunst, på fint besøg i Cinemateket og på snuskede værtshuse. Nu vil de gerne invitere jer på en tur ned ad “memory-lane” når de præsenterer TILBAGE TIL HØJSKOLEN på Borchs Kollegium i indre København.

Pressefoto TILBAGE TIL HØJSKOLEN

Helt oppe under tagspærene ligger Borchs Festsal, der nok har lagt vægge og øre til en del gennem kollegiets 332-årige historie. Her boede i en årrække vores nationaldramatiker Ludvig Holberg, der blandt de øvrige kollegianere blev udråbt som en “fuldstændig idiot til latin” og en aften foran Borchs blev anholdt af landbetjenten og mistænkt for at være svensk spion. Heldigvis ledte Holbergs tvivlsomme latin til de første skuespil på dansk og om, hvorvidt han også var spion, melder historien vist intet om.

Blandt de mest spektakulære begivenheder har helt klart været den årrække hvor N.S.F. Grundtvig indtog festsalens fornemme talerstol og holdt sine mange Mands Minde Foredrag. Fra talerstolen fortalte han levende samtidshistorie, hvor han knyttede bånd mellem sit eget levede liv og de store samfundsomvæltninger 1800-tallet bød på. Helt centralt for Grundtvig stod oprettelsen af Folkehøjskolen og det er selvfølgelig derfor vi med morgendagens premiere på TILBAGE TIL HØJSKOLEN indtager selvsamme talerstol på Borchs Kollegium. Med forestillingen vil vi – i al ydmyghed – forsøge at gøre Grundtvig kunsten efter. Vi knytter personlige fortællinger sammen med nogle af vores samtids helt store udfordringer og har selvfølgelig krydret det hele med den enorme sangskat, der følger med et hvert højskoleophold.

Teatergrad håber, at I vil have lyst til at indtage Borchs festsal med dem i den kommende uge og indtil da nyde Per Morten Abrahamsens fantastiske forestillingsfoto fra festsalen.

Se mere om forestillingen TILBAGE TIL HØJSKOLEN her >>
KØB billetter her >>

Kilde.