Uddybende om støttefesten:
Rising Hope Charity Event
Sted: Folkets Park, Prins Jørgens Gade, 2200 København
Tid: Kl. 16-22
Bekræftede artister: Kaka, JJ Paulo, Pernille Højmark & The Jukebox, Unity Drum Theatre, DJ Taf Dollar og DJ Law.
Teknisk: Der vil være scene, lydsystem, telt med diverse salg, samt pavilloner.
Formål: At samle penge ind til vores projekter i Tanzania, men også at få opmærksomhed, omtale og skabe en god stemning.
Tema og indhold: Vi er en dansk NGO med partner og projekter i Tanzania, så temaet er Danmark/Tanzania Unity! Fordi vi arbejder og laver udvikling gennem samarbejde. Vi giver kvinderne i vores projekter håb og støtte til at hjælpe sig selv gennem Empowerment. Det er kvinderne i projektet, der er de seje og modige – ikke så meget os. Dette er temaet for eventet.
Gennem fest, musik, mad og drikke (alt inspireret af Tanzania) vil vi skabe denne fede Tanzania/Danmark-folkestemning, samt en masse håb og kærlighed til vores partner i Tanzania. Under eventet vil vi have direkte forbindelse på skærm til projektet og kvinderne der, så de kan følge med i eventet, og vi kan sende dem opbakning live fra Danmark. Der vil løbende blive informeret om vores arbejde, og gæster vil blive opfordret til at bidrage og blive medlemmer. Vi vil forsøge at få en masse drikkevarer og mad doneret helt eller delvist. Og sælge det og på den måde samle penge ind.
Vores arbejde og projekter
I Rising Hope er vi 4 personer, som arbejder frivilligt i foreningen, stiftet i 2013. Stine (stifter), Amanda, Jeppe og Simone. Vi har alle forbindelse til Tanzania eller til misbrugs-området. Vi har for helt nyligt modtaget en bevilling fra danske CISU (Civilsamfund i Udvikling) på en halv million kroner til vores kommende projekter, som starter til oktober 2021. De kommende projekter er et halvvejshus (efterbehandling efter misbrugsbehandling) og virksomheder. Med henblik på at sikre bæredygtighed, både økonomisk bæredygtighed, men også for at hjælpe med til, at kvinderne i Tanzania kan forblive clean fra deres misbrug. Vi vil gerne ud over stepperne med vores NGO.
I 2018 etablerede vi sammen med vores tanzanianske partner-NGO et behandlingscenter i Tanzania, som hedder Women’s Hope. Her kommer kvinder i behandling for misbrug af rusmidler. Women’s Hope behandlingscenter er det allerførste af sin slags i Tanzania – For kvinder, drevet af kvinder, i kvindernes eget land. Kvinderne har deres egen NGO, som vi har bistået dem i at udvikle helt fra bunden, og de driver selv behandlingscentret. Manageren Nuru er kvinden i gult, hun holder fanen højt med 9 år som clean efter 20 års heroinafhængighed:
Kvinderne på Women’s Hope behandlingscenter laver løbende håndlavede perlesmykker med henblik på salg og til egen opsparing for at skabe grobund for en lysere fremtid med en startkapital. Armbånd og ankelkæder sælges i to butikker i Købehavn, og flere butikssamarbejder er på vej.
Vi glæder os til at komme i gang med de nye projekter til oktober 2021, som består af et halvvejshus/efterbehandling og socioøkonomiske virksomheder, evt. et hønsehus/et gedehold og en køkkenhave. For at vi kan sikre økonomisk bæredygtighed og social bæredygtighed på sigt.
Link
Løbende omkostninger på Women’s Hope behandlingscenter er kun 114.000 kr. om året. Det dækker husleje, strøm, vand, mad, medicin, løn til personalet, vagter, telefoni, reparationer og opsøgende behandlingsarbejde. 60 kr. sikrer 3 måltider om dagen til 12 beboere og personale.
24 personer kan komme i behandling for misbrug på Women’s Hope om året. Behandlingen består af symptombehandling, gruppeterapi, rådgivning, undervisning, huslige pligter og udflugter til stranden. Over halvdelen af de behandlede er fortsat clean. Det er en enorm bedrift.
Gruppen af kvinder kommer fra intet. Nogle har måttet prostituere sig for at overleve, og flere har oplevet overgreb. Omgivelserne regner ikke kvinderne for det skidt, de træder på. Kvinderne har afhængighed af stoffer, alkohol, cannabis og/eller medicin. Flere har HIV. De fleste er blevet ekskluderet fra deres familier pga. skam. De har oplevet massiv nedværdigelse strukturelt og lokalt. Derfor har vi i Rising Hope siden 2013 arbejdet med ildhu på at forbedre forholdene for disse skæbner. Både før, under og efter misbrugsbehandling.
Mvh. Stine og Simone
Rising Hope
Tlf. 27574881
https://www.risinghope.dk/