Teatergrad
Frederikssundsvej 62, baghuset, kld.
2400 København N
51 95 30 29
Københavns byrumsteater
Der er en århundrede lang tradition for teateroptræden i Danmark. Oftest foregår teateroptrædener i smukke sale hvor publikum sidder i bløde stole og bliver underholdt. Men skal teater nødvendigvis foregå i en teatersal? Og kan man inddrage publikum i forestillingen?
Teatergrad har så at sige ”tænkt ud af boksen” – ja, bogstaveligt talt ud. For Teatergrad er et byrumsteater der leverer levende, moderne og inddragende kunst ude i byrummene – ikke i en teatersal.
Samtidshistorie i teaterform
Folkene bag Teatergrad lægger vægt på at skabe nærværende og samtidsaktuelle forestillinger på publikums præmisser. I og med at de indtager byen som scene, møder de publikum dér, hvor de er – det være sig på caféer, på biblioteket, på skolen eller… ja, der er ingen grænser for rammerne. Og rammer og indhold bliver altid tilpasset publikum.
Forestillingerne er samtidsaktuelle og ofte indbydes publikum til at være deltagende på en eller anden måde.
Et godt eksempel på dette er forestillingen ”Krig – i børnehøjde” som er for børn i 4.-6. klasse. Forestillingen tager fat i emnet i børnehøjde fordi børn konfronteres med krig på så mange måder i hverdagen. Forestillingen vises på skoler og børnene er med til at vælge slutningen.
Et andet eksempel er forestillingen ”Demokrati” der spilles i byrådssale rundt om i Danmark. Forestillingen er skabt i forbindelse med kommunalvalget 2017 og sætter fokus på demokrati og medborgerskab. Også i denne forestilling inddrages publikum for at gøre det mere nærværende.
Teatergrads forestillinger skabes ofte i samarbejde med andre organisationer og foreninger for at sætte fokus på lige dét der sker i samfundet og for at få formidlet viden og information på en rørende måde. Fx er forestillingen ”Krig – i børnehøjde” skabt i samarbejde med Røde Kors.
Læs mere om forestillingerne på Teatergrads hjemmeside www.teatergrad.dk
Idé og opstart
Teatergrad startede i 2014 som en sammenslutning af Det flydende teater og Danskdansk. Med tanken om at publikum ikke selv skal komme til teatret, men at teatret skal komme til publikum, gik de i gang med at præsentere nye teaterformer og agere dér hvor kunsten kan blive en reel del af hverdagslivet.
Teatergrads arbejde finansieres af Statens Kunstfond og projektmidler.
Forestillingerne skabes i samarbejde med organisationer og foreninger, og Teatergrad fungerer også som en slags paraply for små teatertrupper som dermed kan få rum til at præsentere deres ideer.
Kontakt Teatergrad