Nytårskoncert! NEW JUNGLE ORCHESTRA feat CHRISTINA von BÜLOW. Christina von Bülow, saxofonist, komponist. Koncertkirken, Blågårds Plads, har længe drømt om at spille med Christina – nu bliver det til noget.

Foto ABW

Pierres og Christinas venskab går langt tilbage – Pierre underviste og spillede sammen med Christinas far, guitaristen Fritz von Bülow bl a med Svend Asmussen.

Christina von Bülow har igennem snart 30 års karriere været skattet af jazzlyttere ikke mindst for sit lyriske spil og en dyb forståelse og kærlighed til musikken, der igennem årene har ramt mangt et hjerte. Hun har været kapelmester for adskillige egne orkestre og sideman i mindst lige så mange.

Christina er en af de få musikere, der har haft den unikke chance at få lov at modtage privattimer af en af jazzens store mestre, Stan Getz, i hans hjem i Malibu i foråret 1990. Efter dette vendte hun hjem og afsluttede sit studium på Rytmisk Musikkonservatorium med en debutkoncert.

Christina har modtaget adskillelige priser for sit spil og sine kompositioner.
I 2022 modtog hun Lars Gullin prisen med denne motivation: “….Takket være hendes følelsesladede, inderlige, fantasifulde spil og strålende improvisationer og med en stor fortrolighed med formsproget, er hun med til at bringe musikken til live på en måde, der gør den tidløs. Hun fanger et “nu”, jazzens essens og ånd, i sit spil.”

Helt aktuelt er Christina nomineret på Danish Music Awards Jazz 2023 til Årets Jazzudgivelse og som Årets Jazzkomponist for det smukke album “Det regner i min stad” – hvor hun har skrevet musik til 14 nye sange med tekst af finlands-svenske Åke Grandell

Gæste-solist: Christina von Bülow, saxofon
Pierre Dørge dirigent og guitar
Gunnar Halle trompet
Jakob Mygind saxer
Anders Banke klarinetter og saxer
Kenneth Agerholm trombone
Irene Becker piano
Thommy Andersson bas
Ayi Solomon perkussion
Martin Andersen trommer
Dørene åbnes 19:30
Koncerten er støttet af Statens Kunstfond

Sted: Koncertkirken, Blågårds Plads, Blågårds Plads 6A, København N
Dato: Lør. d. 30. december 2023
Tid:, kl. 20-23.
Pris: Entré: 285 kr Køb/bestil billet