kosem2_kebabkonge2016Kösem vandt årets titel som kebabkonge på Nørrebro. Anden pladsen ved Nørrebros Mesterskab i Sharwarma 2016 gik til Durum Bar og tredjepladsen gik til Falafelkælderen, der også fik Årets Chilli.

Det er fjerde år i træk, at der er blevet dystet om titlen som Nørrebros shawarmamester nr. 1 – og i år gjaldt det ikke kun Nørrebrogades shawarma-restauranter, men hele Nørrebro!
Over 700 har nomineret og der var mange favoritter.

Kandidaterne på selve dagen

De 15 kandidater, der 24. september blev indstillet til Nørrebro Shawarma Mesteskab 2016, er: Afandi Kebab, Dürüm Symfoni, Take and Eat, Shawarma House Nr. 1, Konya Kebab, La Centrale, Durum Bar, Sheik Shawarma, Kösem, Kebabistan, Limar, Falafelkælderen, Liban Cuisine, Alanya Kebab og Safir Kebab.

Foto: noerrebrolokaludvalg.kk.dk
Foto: noerrebrolokaludvalg.kk.dk

Vinderen blev fundet ved, at man med en stemmeseddel kunne gå rundt og smage på de forskellige smagsprøver. Stemmesedlerne blev udleveret efter først-til-mølle-princippet kl. 12.00. Det hele var gratis og alle over 13 år kunne være med til at afgøre, hvem der skulle tage prisen i år som bydelens bedste shawarmarestaurant 2016.

Tankerne bag

Med mesterskabet hyldes Nørrebros ubestridte egnsret. Bydelens restauranter får mulighed for at vise deres særpræg frem med stolthed og lære hinanden at kende. Det er en måde at støtte op om erhvervslivet på Nørrebro ved at starte traditioner på tværs af bydelen, som gør det attraktivt at drive forretning og som giver nye oplevelser af Nørrebro. Det er Nørrebro Lokaludvalg og KulturN, der står bag arrangementet.