Sammen med Copenhagen Light Festival stiller Nørrebro Lokaludvalg et virkelig fint og stort lysværk op på Runddelen til årets lysfestival. Værket hedder EXISTENCE og er lavet af kunstnerstudiet Chaos Engine Art Studio. I kan se lysværket på Nørrebros Runddel fra den 2.-25. februar, hver dag fra kl. 17-22.

Mere kunst i byrummet på Nørrebro
De vil gerne have mere kunst i det offentlige rum på Nørrebro. Kunst der kan skabe mødesteder, identitet og debat i byrummet. Det er et stort fokus i deres Bydelsplan for Nørrebro 2023-26. Derfor har de brugt det sidste halve år og prioriteret 75.000 kr. på at få et større lysværk med til årets Copenhagen Light Festival 2024 på Nørrebro.

Om værket EXISTENCE
Kunstværket EXISTENCE udforsker i detaljer sammenhængen mellem eksistens og bevidsthed og dykker ned i samspillet mellem den subjektive oplevelse og den eksterne verden. Skulpturen bruger dynamisk lys til at indlede en foranderlig dialog. Når EXISTENCE oplyses, viser skulpturen en uendelig indre refleksion, som forvandles til et ydre spejlbillede, når lyset forsvinder.

Som kunststudie har Chaos Engine været en vigtig del af Danmarks teknologiske kunstbevægelse i et årti. Chaos Engine har skabt både midlertidige installationer og permanente værker i hele Danmark, og studiet er indbegrebet af fusionen mellem skulpturer, totalinstallationer og lysets dragende kraft. I år er de klar til at fremvise deres tredje værk på Copenhagen Light Festival, og lover endnu en fordybende oplevelse.

Læs mere hos Copenhagen Light Festival
Læs mere om Chaos Engine Art Studio

Visualisering: Chaos Engine/Copenhagen Light Festival