25. maj 2023         

HOFOR åbner udsigtsplatform

på toppen af Amagerværket

Onsdag den 7. juni kl. 12 åbner HOFOR en unik udsigtsplatform på toppen af Amagerværket. En trappe omkranset af træstammer med 294 trin fører op til udsigtsplatformen i 45 meters højde, hvor HOFOR nu tilbyder én af byens bedste udsigter. Og det er gratis.

    Udsigtsplatformen på AmagerværketKred. HOFOR1 (1).png    

På udsigtsplatformen er der panoramaview ud over hele Storkøbenhavn og Øresund, hvor øjet kan vandre fra Klampenborg til Karlslunde og fra Albertslund til Amalienborg. For ikke at nævne hele det centrale København og brokvartererne med alle de smukke tårne og karakteristiske bygninger. De besøgende har også mulighed for at kigge ud over Amagerværkets imponerende anlæg med havn, transportbånd og lagerbygninger.

Åben hele sommeren

“Det er både med stor glæde og stolthed, at vi åbner udsigtsplatformen for københavnerne og andre besøgende. Vi ser frem til, at offentligheden nu kan komme lidt tættere på værket og samtidig opleve den imponerende trappe og formidable udsigt fra Amagerværket. Vi håber, at rigtig mange vil lægge vejen forbi hen over sommeren, inden værket fra 1. september igen skal producere varme til københavnerne,” siger Jens Stein, chef på Amagerværket.

Industriel poesi

Turen op til udsigtsplatformen er en oplevelse i sig selv. Man bevæger sig op gennem en skov af svævende træstammer, der omkranser værket såvel som trappen. På vejen op kan gæsterne gennem store vinduer kigge ind i værket og på tæt hold blive lidt klogere på, hvordan man producerer fjernvarme. Værket, der er designet af Gottlieb Paludan Architects med lysdesign fra Speirs Major i London, er blevet hædret i ind- og udland og har vundet en række prestigefyldte designpriser. I en anmeldelse blev designet beskrevet som industriel poesi.

Synliggør den grønne omstilling

Udsigtsplatformen er placeret på Amagerværkets Blok 4. Det er her, HOFOR producerer fjernvarme baseret på bæredygtig biomasse til 625.000 københavnere og 40.000 erhvervskunder. Facaden består af små 8000 certificeret bæredygtige træstammer. På den måde synliggør værket HOFORs og Københavns Kommunes vision om en grønnere energiforsyning gennem en både kraftfuld og sanselig arkitektur, der fortæller historien om skiftet fra fossilt kul til bæredygtig biomasse.

Praktiske oplysninger

Hvad: Udsigtsplatformen på Amagerværket

Hvor: Vindmøllevej 48, 2300 København S

Hvornår: Indvies onsdag den 7. juni, 2023, kl. 12.00

Åbningstider: Alle dage fra kl. 12.00 – 18.00 frem til 30. august

Entre: Gratis adgang til Udsigtsplatformen

Der vil være begrænset adgang den 7. juni midt på dagen, når åbningen finder sted. Vær opmærksom på, at der kan være ventetid pga. regler om hvor mange besøgende, der må være ad gangen.