Politiet har i dag slået til mod en række adresser på Sjælland i forbindelse med ulovligt salg af lattergas.

I morges igangsatte Københavns Vestegens Politi ransagninger på et større antal adresser på Sjælland. På baggrund af efterforskningen, vurderer politiet, at have afdækket et netværk, der forestod distribution og salg af lattergas. I forbindelse med aktionen er fire mænd blevet anholdt og et større parti lattergasflasker blev beslaglagt. Mændene er alle sigtet for opbevaring og salg af lattergas.

I forbindelse med aktionen har politiet også beslaglagt puff bars, kontanter og blankvåben.

”Vi har stor fokus på ulovligt salg af lattergas, og vi har fulgt flere af de netværk der står bag salget i en længere periode – og disse netværk kan belave sig på, at vi på ingen måde er færdige”, siger lederen for Københavns Vestegns Politis Særlovs-afdeling, politikommissær Kristian Broch.

Ransagningerne og anholdelserne har fundet sted på Vestegnen og i København, Midt- og Vestsjælland samt Nordsjælland. Aktionen er sket i samarbejde med Skattestyrelsen.

”Vi kan ikke udelukke, at der kan ske flere anholdelser i forbindelse med sagen og de anholdte i sagen, kan nu se frem til et juridisk efterspil”, siger Kristian Broch.

Siden den 1. juli 2023 har det være ulovligt at besidde og sælge lattergas som rusmiddel.

Kilde. 

Foto ABW