Verdens ældste ungdomsgarde åbner dørene for piger og drenge i alderen 7-11 år, der vil være med i et ekstraordinært fællesskab og samtidig få en elitemusikuddannelse med hjem i rygsækken. Man behøver ikke kunne spille på et instrument på forhånd – hvis man kan klappe og marchere i takt, er man velkommen til optagelsesprøven. Ansøgningsfristen er den 21. maj.

Pressefoto Tivoli-Garden

Hvis man har en garder i maven, er det nu man skal slå til. Tivoli-Garden søger piger og drenge til institutionen der i år fejrer sit 180-års jubilæum. Det er ikke kun en musikuddannelse men et fællesskab hvor børn og unge skaber venskaber for livet. Man lærer at spille på instrumenter som trommer, fløjte, trompet, trækbasun og mange flere fra nogle af landets bedste lærere og instruktører. Og så er det gratis at være med i Tivoli-Garden.

Hvis man er mellem 7 og 8 år, behøver man ikke spille et instrument på forhånd. Det ses dog som en fordel at kunne spille et instrument, jo ældre man er, når man søger. Der er også pladser til dem, som ikke ønsker at spille på et instrument, men som stadig vil være en del af garden.

Oplevelser for livet
Tivoli-Garden optræder ikke udelukkende for gæsterne i Tivoli. Årligt gennemfører de over 100 optrædener både inden for og uden for Tivoli, såvel som inden for og uden for Danmark. Under diverse premierebegivenheder, står Tivoli-Garden for underholdningen, så de kendte kan ledsages af musik ned af den røde løber. Garderne deltager også i en række begivenheder såsom parader gennem Københavns gader samt koncerter i Tivolis Koncertsal og på Plænen.

Carl-Valdemar, 13 år, fra Tivoli-Gardens Musikkorps, siger:

”I Tivoli-Garden er der et særligt fællesskab og jeg har fundet venner for livet og uforglemmelige oplevelser, som man ikke får mange andre steder. Vi har endda været i Disneyland Paris sammen for at optræde, hvilket var kæmpestort for os alle. I Tivoli-Garden har vi også musikundervisning på elite niveau med virkelig gode undervisere, som inspirerer os til at forfølge vores drømme om at blive professionelle musikere en dag.”

Quincy Alexander Von Lippert, leder af Tivoli-Garden, siger:

”Tivoli-Garden repræsenterer en unik kombination af uddannelse og fritidsaktivitet. Vi tilbyder enestående oplevelser og musikalsk dannelse på absolut topniveau, og vi betragter os selv som Danmarks bedste musikskole. Når garderne forlader Tivoli-Garden, kan de bruge deres oplevelser og færdigheder i mange andre sammenhænge i livet og kan se tilbage på det fællesskab, de har været en del af.

De håber at se så mange som muligt klar til at bære den røde uniform og bjørneskindshuen og deltage i den fortsatte arv og traditioner for Tivoli-Garden.”

Her kan du læse mere om optagelsesprøven: https://www.tivoli.dk/da/kultur-og-program/tivoli-garden/optagelsesproeve