Driftsmedarbejder på Københavns Professionshøjskole John Jae Kil Nielsen vinder energi-hædersprisen Den Gyldne Termostat. Prisen, der uddeles af forsyningsselskabet HOFOR, gives til en person, som har sparet en masse energi og gjort en stor indsats for at udvikle og udbrede intelligent energistyring.
“Flere år i træk har afdelingen af Københavns Professionshøjskole på Tagensvej sparet mellem 5-8 % på varmeregningen. Men årets vinder kåres ikke alene for sit resultatorienterede arbejde i varmekælderen, men også for sit store engagement i at få resten af Professionshøjskolen til at interessere sig for energirigtig adfærd,” lød det blandt andet fra dommerkomiteen, da energi-hædersprisen Den Gyldne Termostat blev uddelt for fjerde gang den 14. marts 2018.
Festsalen på Arbejdermuseet var fyldt, humøret var højt, og stemningen var i top til prisuddelingen af Den Gyldne Termostat. Prisen bliver overrakt af HOFOR til en person, der har sparet en masse energi og gjort en stor indsats for at udvikle og udbrede intelligent energistyring. Ud af et stærkt felt på tre nominerede blev det driftsmedarbejder John Jae Kil Nielsen fra Københavns Professionshøjskole, der løb med hæderen og prisen.
Vinderen var beæret
Årets vinder fik ros for et dedikeret arbejde med at få andre til også at interessere sig for energirigtig adfærd. Ikke blot har han sparet store beløb på skolens varmeregning, men har også lavet energikampagner målrettet skolens kursister og personale for på den måde at få dem til at tage aktiv del i arbejdet med at spare energi i bygningerne, der er et gammelt militærhospital på Tagensvej.
“Det er den slags ildsjæle, vi alle kan inspireres af,” lød det fra Gorm Elikofer, kundechef i HOFOR, der understregede:
“Sammen skaber vi bæredygtige byer. Vi har et fælles ansvar for at være bevidste energiforbrugere. Det understøtter, at vores energisystem fungerer optimalt, og bidrager til at København kan blive en CO2-neutral hovedstad. Derfor er det vigtigt at hylde de folk, der hver dag gør et utrætteligt arbejde i byens varmekældre.”
Vinderen af Den Gyldne Termostat var beæret over prisen:
“Jeg er meget overvældet, men glad for, at HOFOR med denne pris anerkender det arbejde, vi folk på gulvet hver dag gør. Det er med til at understrege, at vores arbejde gør en forskel og betyder noget,” sagde John Jae Kil Nielsen.
Særpris
I år havde dommerkomiteen valgt at uddele en særpris, fordi bag de ildsjæle, der skruer på knapperne i varmekældrene, står ofte et godt team af dedikerede støtter, der måske nok står lidt i kulissen, men trækker i snorene og er med til at få tingene til at ske.
Årets særpris gik til chefkonsulent Bjarne Sigvard Petersen fra Bygningsstyrelsen.
“Bjarne har ikke det daglige driftsansvar, men er med sin fokuserede opfølgning med til at sikre, at opgaven med at optimere bliver fulgt til dørs. Han har været med til at skabe rigtigt flotte energispare resultater i mange ministerier og styrelser i København,” lød det i dommerkomiteens begrundelse.
Om Den Gyldne Termostat
Prisen Den Gyldne Termostat er indstiftet af HOFOR og blev uddelt for fjerde gang den 14. marts 2018 kl. 13-15.30 i festsalen på Arbejdermuseet. Prisen gives til en, som har sparet en masse energi og gjort en stor indsats for at udvikle og udbrede intelligent energistyring.
Der var tre nominerede til dette års pris:
• Frank Walhøj, varmemester i E/F Kronprinsessegården
Nomineret for sit engagerede arbejde med at spare energi i Prinsessegården på hjørnet af Adelgade/ Sølvgade i Indre By og at udbrede arbejdet med intelligent energistyring i andre ejendomme også.
• John Jae Kil Nielsen, driftsmedarbejder på Københavns Professionshøjskole
Nomineret for at have sparet store beløb på varmeregningen og for at engagere skolens kursister i at spare energi på Københavns Professionshøjskole på Tagensvej.
• Peter Rasmussen, bestyrelsesmedlem i A/B Øbrocentret
Nomineret for en utrættelig indsats i varmekælderen, der har mindsket varmeregningerne i A/B Øbrocentret markant på kort tid, uden at beboerne mærker en forskel.
Vinderen blev John Jae Kil Nielsen fra Københavns Professionshøjskole.