Borups Allé skal genplantes med 58 nye træer, som skal gøre alléen grønnere. Arbejdet foregår på strækningen mellem Hulgårdsvej og Hillerødgade i perioden 29. september til 1. december.

Visualisering af Borups Allé med nye træer. Foto: Vejdirektoratet

På Borups Allé mellem Hulgårdsvej og Hillerødgade står resterne af en gammel poppelallé. Poppeltræerne langs cykelstien er blevet så store, at de vokser ind i belysningsledninger og gadelamper, samtidig med at de ødelægger afvandingen og belægningen på vejen. De resterende poppeltræer skal derfor fjernes og erstattes med nye træer.

Borups Allé skal genplantes med 36 nye træer langs cykelstien og vejbanen, mens der skal plantes 22 træer i den grønne midterrabat. De nye træer, primært platantræer, vil fra starten være 4-5 meter høje. Der vil også blive sået Vejdirektoratets frøblanding omkring træerne.

Sådan foregår arbejdet
Vejdirektoratets entreprenør starter med at fjerne de resterende 18 træer og etablere nye plantehuller med rodvenligt bærelag for at sikre bedre vækstbetingelser og beskytte belægningen. Herefter plantes de nye træer, først i rabatten mellem vejbane og cykelsti og til sidst i midterrabatten.

Information til trafikanter
Arbejdet udføres i tre etaper. Første etape dækker Borups Allé i retning mod centrum, i anden etape arbejdes der på den modsatte side i retning mod Brønshøj og til sidst i midterrabatten. Arbejdet vil primært foregå som dagarbejde mellem kl. 07.00 og 18.00.

Arbejdet i vejsiderne betyder, at det inderste spor og cykelstien vil blive afspærret på den side af Borups Allé, hvor der arbejdes. Der vil blive afspærret cirka 300 meter ad gangen, og afspærringen flyttes, i takt med at arbejdet skrider frem.

Mellem kørebanen og afspærringen vil der blive etableret en midlertidig cykelsti, som afskærmes med autoværn mod kørebanen.

Trafikanterne skal forvente længere transporttid i perioden mens arbejdet står på.

Vejdirektoratet beklager på forhånd de gener, som arbejdet kan medføre for trafikanterne.

På Vejdirektoratets trafikkort kan man altid holde sig opdateret om den aktuelle situation på statsvejene og få viden om restriktioner for trafikken, konkrete vejarbejder og øvrige trafikmeldinger.

Læs mere på Trafikinfo.dk

Sådan kører du sikkert forbi et vejarbejde

  • Koncentrer dig om din kørsel
  • Vær opmærksom på ændringer på vejen
  • Respekter hastighedsgrænsen
  • Hold afstand til forankørende
  • Hold din vognbane frem til flettepunktet
  • Vær opmærksom på udrykningskøretøjer

Læs pressemeddelelsen på Via Ritzau