Den 15.-18. august 2024 blev København vidne til en spektakulær fejring af gadefodbold under VM i Panna. Over 120 af verdens bedste spillere fra 26 lande deltog i årets turnering, som blev en bemærkelsesværdig manifestation af talent, fællesskab og passion for sporten.

Den danske spiller Jacob Corneliusen, der er en af hjørnestenene i gadefodboldbevægelsen og en central figur i Pannahouse, sikrede sig den prestigefyldte verdensmestertitel i en intens finale mod tuneseren Ferjani Safi.

“Det var en fantastisk følelse at vinde VM i Panna foran hjemmepublikummet og mærke al den kærlighed, som folket har til vores fællesskab. Jeg har selv været spiller i otte ud af ni af turneringernes leveår, og har de seneste fem år også taget et større ansvar for organiseringen. Hele eventet gik fantastisk, og jeg er lige så stolt af at være en del af en bevægelse, som har båret vores kultur i et årti og hjulpet utallige børn og unge, som jeg er af at være verdensmester i Panna,” fortæller Jacob Corneliusen.

Jacobs indflydelse på sporten var også til at mærke under turneringen. Da han vandt, kunne hans navn høres over hele området fra tilskuerrækkerne, som fejrede hans triumf.

Spektakulære øjeblikke i turneringen
Panna-fodbold foregår på en lille 8-kantet bane, hvor spillerne konkurrerer i intense én-mod-én kampe, med målet om at score flere mål end modstanderen på 3 minutter eller lave en “panna” (tunnel) for at vinde øjeblikkeligt. Her er færdigheder, kreativitet og udførelse af panna-moves afgørende for succes.

Turneringen blev en platform for fantastiske øjeblikke. Jacob Corneliusen leverede en legendarisk panna i sidste sekund af semifinalen – en såkaldt “buzzer beater” panna, der blev et højdepunkt i turneringen.

Ud over de intense 1v1-kampe, som kendetegner Panna, inkluderede VM i år også en ungdomsturnering, hvor Pepijn fra Holland for anden gang i træk vandt, denne gang over danske Gabi. Kvindeturneringen blev vundet af Anna Panna fra England, der også deltog i superfinalerne for ungdom.

En bemærkelsesværdig udvikling i årets turnering var inklusionen af kampe mellem drenge og piger, som repræsenterer en milepæl i sportens historie. To piger kvalificerede sig til superfinalerne mod drenge, hvilket understreger sportens voksende diversitet og inklusivitet.

VM i Panna er en fejring af mangfoldighed og en bevægelse, der inspirerer unge verden over til at engagere sig i gadeidræt og bruge sporten som et værktøj til personlig udvikling og social forandring.

Pressefoto Jacob Corneliusen VM Panna 2024