Det er ikke meget, der er tilbage fra det gamle Nørrebro, men kigger man ordentligt efter på gavlen af Fælledvej 6, så hænger der mange meter oppe et flot gavlmaleri, der skal minde os om den gamle, traditionsrige premierebiograf Odeon fra 1925, der i en årrække blev ejet og drevet af den kendte kongelige skuespiller Bodil Ipsen. I dag er det danbolig, der har overtaget lokalerne og om nogen været med til at præge bydelen på Fælledvej som vi kender Nørrebro i dag.
– Noget må vi jo gøre rigtigt, siden vi kan blive ved med at have tilfredse kunder og blive samme sted. Vi har faktisk oplevet, at vi har solgt den samme lejlighed flere gange, fordi både sælger og køber har haft gode oplevelser med at komme til os, siger ejer og ejendomsmægler Morten Hauberg.
Total-renovering af lokalerne
Det var ikke helt uden blod, sved og tårer, at Morten og Kim måtte total renovere lokalerne tilbage i 1996, som engang husede den stolte ”Florasal” og et sted, hvor der engang var plads til 662 siddepladser. Dengang stod folk i kø ned af Fælledvej for at få en billet til en af stumfilmforestillingerne. Her kostede en børnebillet i 1956 én krone for et barn, og det var film som “Tarzan”, “Hop a long cassidy”, “Gøg og Gokke” og “Fyr og Bi”, der blev vist oplyser Københavns Museum på VÆGGEN. Det er svært at forestille sig, hvordan Fælledvej 6 bag den flotte glasfacade i dag kunne være andet end en ejendomsmæglerforretning.
– Da vi overtog butikken på Fælledvej, så var gulvet i tre forskellige planer, så vi har virkelig knoklet med eksempelvis bare at få gulvet i et plan – samtidig med vi også gerne vil bevare, at der er højt til loftet. Men vi kunne se muligheder fra starten, og sådan er det også, når vi kommer ud og skal hjælpe en kunde med at sælge en lejlighed. Vi går til opgaven med godt humør, siger Morten Hauberg.
Den prominente biograf Odeon blev moderniseret i 1948 – fire år efter skuespiller Bodil Ipsen overtog stedet, men eksisterede kun i ti år og nåede aldrig at få installeret Cinemascope. Årsagen var, at biografen nedbrændte, efter en fra publikum tabte en cigaretglød på en af balkonens stolesæder. Efter en kæmpe ildebrand natten til den 17. september 1958 valgte ejerne at sælge Odeon videre til kommunen, skriver biografmuseet.dk.
Kender bydelen og nabolaget
Der er ingen tvivl om, at danbolig Holm & Hauberg har fulgt med fra starten og de gennem tyve år har set bydelen forandre sig.
– Jeg tror det vigtigste ved at være her på Nørrebro er, at man ikke skal sætte folk, der bor her i en “kasse”. Her er højt til loftet, og på Nørrebro kan man leve et boheme-liv, hvis det er det man ønsker sig, siger indehaver Morten Hauberg, som tildaglig er at finde på Fælledvej.
Holm & Hauberg er kun vokset med tiden, siden de startede de første ejendomsmæglerforretninger i Valby og Brønshøj i 1995 og danbolig på Fælledvej 6 i 1996. Da hovedkontoret gik med til at oprette en danbolig på Vesterbro, så var Holm & Hauberg klar til også at byde ind på Istedgade 132. Købere, der kigger på lejligheder på Nørrebro er nemlig også ofte interesserede i lejligheder på Vesterbro.
– Vi har tyve års erfaring med at sælge lejligheder på Nørrebro, så det er klart en fordel også at have en afdeling på Vesterbro. Selvom der selvfølgelig er forskelle, så er der også ligheder mellem bydelene. I begge bydele er der en puls, som er charmerende og som man ikke finder på samme måde i Københavns øvrige bydele, siger indehaver Morten Hauberg.
Når Holm & Hauberg møder kunderne, der kommer ind af døren på Fælledvej, og som foretrækker at bo på Nørrebro eller Vesterbro, så lyder argumentet ofte, at Østerbro og Frederiksberg hurtigt kan blive for pænt. Holm & Hauberg ejer i dag syv danbolig forretninger.
Virkeligheden på Nørrebro
Nørrebro er i dag ikke en prangende bydel, men kan med sine ca. 79.000 mennesker bryste sig ved at have et multikulturelt og kosmopolitisk tilsnit, hvor mange der bor på Nørrebro er studerende, kunstnere, bor med et enkelt barn eller har en anden etnisk baggrund end dansk. Men udover rygtet om, at der er mange shawarma-barer i gadebilledet, så er Nørrebro også så meget andet. Bydelen har tre kulturhuse, to biblioteker, og så oser bydelen af initiativer fra frivillige, engagerede borgere, der alle arbejder for at gøre Nørrebro til den fedeste bydel, oplyser Nørrebro Lokaludvalg i et blogindlæg og svar til Anna Sophia Hermansen.
– Vi vil gerne i kontakt med endnu flere, der gerne vil sælge deres lejligheder på Nørrebro, men samtidig kan vi også godt forstå, at folk holder på deres lejligheder. Det er en skønt sted at bo, siger Morten Hauberg.
På Nørrebro er der 6000 børn i den skolepligtige alder og 30.000 mellem 17 og 29 år, oplyser Nørrebro Lokaludvalg.