Det sidste års tid har været en hård tid for alle. For de fleste har restriktioner og omvæltningen af hverdagen haft stor påvirkning på humør og trivsel. Sundhedsstyrelsen udgiver derfor gode råd til, hvad man selv kan gøre for at komme igennem den svære tid. Det oplyses i en pressemeddelelse.

Foto: Anne Beth Witte, Byportalerne.dk

Hverdagen er for de fleste vendt helt på hovedet. For mange har afsavnet af familie og venner og tiden i isolation haft stor indflydelse på livet, og endnu flere kan nikke genkendende til mindre energi og overskud.

”Det er helt normalt at være både bekymret og føle, at humøret bliver udfordret for tiden. Men det er samtidig noget, vi skal være opmærksomme på, og som vi skal reagere på, så vi undgår, at det udvikler sig til for eksempel stress eller depression. Derfor giver vi i tre pjecer med råd om, hvordan særligt ældre mennesker, unge og personer med psykisk lidelse selv, og med støtte fra deres omgivelser, kan arbejde med at styrke deres trivsel,” fortæller enhedschef i Sundhedsstyrelsen, Niels Sandø.

Det kan både være stressende og ensomt, når hverdagen ændrer sig så meget, som det er tilfældet for de fleste. Derfor er et af rådene at forsøge at få struktur på hverdagen med faste rutiner, regelmæssig søvn og en varieret kost.

Kontakt med andre er også mere vigtigt at prioritere end normalt, og sammen kan vi hjælpe hinanden til at huske at tale med andre om vores bekymringer og generelle trivsel.

Man kan altså selv gøre noget for at styrke sin trivsel, men venner, familie og professionelle som fx lærere og pleje- og omsorgspersonale kan også gøre en forskel, når de oplever, at personer bliver mere triste.

Læs pjecerne:

Unge og trivsel i en coronatid

Ældre og trivsel i en coronatid

Mennesker med psykisk lidelse – at klare hverdagen i en coronatid