Den sjette udgave af Arbejdspladsernes Motionsdag, fredag den 9. oktober 2020, (gen)starter en bevægelsesbølge fra Gedser til Skagen. Desinficerede indspark til kollegamotions-ildsjæle og lederne samt spritnye digitale tiltag gør det meget let at forme en sjov motionsdag. Naturligvis med den nødvendige afstand på arbejdspladsen eller via deltagelse fra hjemmekontoret. Det oplyser Dansk Firmaidrætsforbund i en pressemeddelelse.

Pressefoto: Dansk Firmaidrætsforbund

På grund af corona-krisen er vores bevægelsesvaner kommet i minus. Derfor er det vigtigere end nogensinde før, at kollegamotion bliver en fast del af arbejdsugen. På arbejdspladsen samles dem, der løber en halvmaraton i fritiden, og dem, som har knap så meget bevægelseserfaring med i bagagen. Derfor er arbejdspladsen en oplagt arena at tænke bevægelse ind i, hvis vi vil rykke ved folkesundheden.

“Vi voksne er på arbejde i godt halvdelen af vores vågne timer i døgnet. Det bør derfor være uden for diskussion, at arbejdspladser er helt naturlige arenaer for bevægelse, leg, aktiviteter og kollegamotion. Næst efter rygning er inaktivitet – kontorstolen – den største dræber og årsag til for tidlig død,” siger generalsekretær i Dansk Firmaidrætsforbund, Mette Mandrup.

Firmaidrætten og Danske Fysioterapeuter i samspil.
Det er i ovenstående kontekst og med et bredt perspektiv, at Dansk Firmaidrætsforbund og Danske Fysioterapeuter har indgået en foreløbig toårig samarbejdsaftale med Arbejdspladsernes Motionsdag som motor. Langt flere danskere skal simpelthen i bevægelse i arbejdstiden.

“En barriere mange steder er, hvordan kollegamotion i praksis igangsættes og forbliver i bevidstheden. Dette ved vi en masse om, mens Danske Fysioterapeuter er hjemsted for talrige kloge hoveder og dygtige hænder, der lokalt er beredt til at hjælpe ledere og ildsjæle. Mikset og den gode synergi skaber et solidt fundament for, at vores fælles indsatser på Arbejdspladsernes Motionsdag i 2020 og 2021 kickstarter en sand bevægelsesbølge,” siger Mette Mandrup.

Motion til døren – også med et digitalt tvist.
Et motion-til-døren-koncept – med et digitalt tvist i disse corona-tider – er hjørnestenen og klar til udrulning fredag den 9. oktober.

Tiltaget er gratis at stemple ind i, og alle arbejdspladser eller en afdeling er velkomne til at booke tider af et kvarters varighed. Omklædning er ikke nødvendigt. Fokus er på at dyrke sammenholdet og følge inspiratoren, hvad enten platformen er Facebook, Zoom, Microsoft Teams eller virksomhedernes egne intranetsider.

“Derudover opfordrer vi vores 16.000 medlemmer – uanset om de arbejder i en genoptræningsenhed, på et hospital eller i det private – til at overveje, hvordan de kan hjælpe deres kolleger med at holde mindst en aktiv pause på motionsdagen,” siger Tina Lambrecht, formand for Danske Fysioterapeuter, og hun fortsætter:

“Det er vigtigt at vise, at man kan gøre noget på den enkelte arbejdsplads. Derfor er jeg også stolt over, at vi kan være med til at bakke projektet op. Som fysioterapeuter ved vi, hvor meget bevægelse betyder for et sundt og godt liv. Desværre bliver vi som samfund mere og mere stillesiddende. Det skal vi som fysioterapeuter være med til at vende.”

Arbejdspladsernes Motionsdag – www.amdag.dk.

Idéen til Arbejdspladsernes Motionsdag opstod i efteråret 2014, da en af vores konsulenter i Dansk Firmaidrætsforbund satte sin lille forventningsfulde og sportsklædte dreng af på skolen. Han skulle – som alle andre skolebørn – være en del af den forankrede tradition Skolernes Motionsdag. En motionsdag, hvor fysisk aktivitet og fælles oplevelser er i højsædet på landets skoler. Idéen tog form – for tænk, hvis alle voksne havde samme mulighed for sjove oplevelser og fælles aktivitet én gang om året. Idéen er nu en tilbagevendende tradition på mange arbejdspladser. Og vi fortsætter rejsen – hop med på bevægelsesbølgen.

I 2015 deltog i alt 5.676 medarbejdere.

I 2016 deltog i alt 14.100 medarbejdere.

I 2017 deltog i alt 21.700 medarbejdere.

I 2018 deltog i alt 26.210 medarbejdere.

I 2019 deltog i alt 33.409 medarbejdere.

I 2020 regner vi med deltagelse af godt 40.000 medarbejdere.