Har du ønsker at eje en andelsbolig fremfor at købe en ejerbolig, kan du finde mange gode grunde til dette. Typisk er andelsboligen billigere sammenlignet med en ejerlejlighed. Yderligere er andelsboligen underlagt en maksimalpris, og derudover fastholder andelsforeninger for det meste en relativt lav boligafgift.

Sådan foregår andelsbolighandel
I København bliver andelsboliger solgt hurtigere end i resten af landet. Til tider sker det, at andelsboligerne slet ikke når at blive offentliggjort, før de er videresolgt. Der findes ventelister man kan blive skrevet op på, men typisk bliver en andelsbolig først tilbudt til dem der er en del af andelsboligforeningen, før andre får lov at byde ind.

Andelsbolig er også den boligtype der typisk bliver solgt internt i familien, hvilket også bliver kaldt familieoverdragelse.

En anden mulighed er at man aktivt søger på nettet efter andelsboliger.

Få en boligvurdering nu. Skriv dig op, og bliv kontaktet af 3 ejendomsmæglere på Maeglerinfo.dk

Her finder du en andelsbolig
Som sagt går andelsbolighandel hurtigt i København, specielt på Nørrebro.

Derfor er der en del andelsboligejere, der giver selvsalg en chance. Det er en voksende trend, som blandt andet er forårsaget af de forskellige platforme der findes på internettet. Ved selvsalg står ejeren selv for fremvisningen, markedsføringen, samt resten af handlen.

De forskellige platforme der kan anvendes til selvsalg er følgende:

– Boliga.dk
– Boligsiden.dk
– DBA.dk

På disse websites er det muligt at finde den helt rigtige andelsbolig. Søgefunktionen gør, at man kan filtrere resultaterne efter sine ønsker, og begrænse antallet af visne boliger.

Boliga og Boligsiden er begge drevet af ejendomsmæglere.
Sidernes søgefunktion gør det muligt, at søge efter den helt perfekte andelsbolig. Her kan man indsnævre søgningen efter forskellige parametre, som pris, beliggende, byggeår mv. Derudover er det muligt, at oprette en profil og modtage mails, hvis en andelsbolig der matcher brugerens specifikationer bliver lagt op på siderne.

På Den Blå Avis er søgefunktionen ikke lige så detaljeret. Dog er fordelen på DBA, at sælgerne selv ligger boligerne op, uden om en ejendomsmægler. Her kan man som køber være heldig, at finde den ønskede andelsbolig.

Andre steder man kan støde på sælgere, der bevæger sig uden om ejendomsmægleren er diverse grupper på social medier, som Facebook. Der findes adskillige grupper, hvor andelsboliger rundt omkring i landet bliver slået op, samtidig findes der også grupper, som specifikt omhandler hovedstadsområdet.

Rådgivning
Ved salg af bolig er det almindelig praksis at en ejendomsmægler Nørrebro udfører en boligvurdering for at prissætte boligen til den rette pris. Boligvurderingen kan variere fra mægler til mægler, derfor anbefales det, at man får lavet forskellige vurderinger, og går med den man er mest tilfreds med.

Har man mest af alt lyst til at en ejendomsmægler skal stå for hele salget af boligen er dette også en mulighed. Her vil de stå for alt hvad et boligsalg indebærer; boligvurdering, markedsføring, finde potentielle købere, fremvisningen mv. Det er også muligt, at stå for fremvisningen selv, og hermed spare en lille sum penge fra mæglersalæret.

Nordbro er et af de nyeste byggerier på Nørrebro, og blev åbnet i starten af det nye år. Her finder man 500 studieboliger, alt fra kollegieværelser til 4-værelses delelejligheder.