Med Trine Pallesen i spidsen blev musikforestillingen Ta’ mig som jeg er om Grethe Ingmanns levende og musikalske univers nomineret til en Reumert i 2023.

Ta Mig Som Jeg Er / 2024_Fotograf Lui Visbo

Fra den 16. til den 18. april 2024 kan publikum endnu en gang opleve Trine Pallesen som den folkekære sanger Grethe Ingmann, når hun indtager Glassalen i Tivoli med det anmelderroste og kærlige musikalske portræt af sangerinden. Både Trine Pallesen og Grethe Ingmann har en hel særlig tilknytning til Tivoli, som har haft stor betydning for dem begge.

I forestillingen Ta’ mig som jeg er skildrer Trine Pallesen sammen med Mathias Grove og hans seksmandsorkester et kærligt og sandt portræt af den legendariske danske sangerinde Grethe Ingmann. Forestillingen berører Grethes unikke musikalske karriere, hendes stormende kærlighedsaffære med Jørgen Ingmann, og deres samlede succes i dansk popmusik. Med en blanding af pop og jazz, viser stykket Grethes dygtighed og passion for musikken og forsøger at genskabe stemningen fra danserestauranterne i 50’erne og 60’erne. Det er en forestilling spækket med musik, humor og eftertanke. Trine Pallesen er idékvinde bag forestillingen, og Trine og hendes hold glæder sig til at dele denne rørende hyldest til Grethe og hendes stemme i Glassalen.

Grethe, Trine og Tivoli
Tivoli blev skælsættende for Grethe og Jørgen Ingmann, da de den 24. februar 1963 vandt Dansk Melodi Grand Prix i Tivolis Koncertsal med deres allerstørste hit Dansevise. Senere samme år kunne ægteparret også kalde sig Danmarks første vindere af det Europæiske Melodi Grand Prix, da de i London sejrede foran 15 andre lande og flere velkendte navne, herunder Sveriges Monica Zetterlund og græske Nana Mouskouri. Der skulle gå 37 år før Danmark igen vandt det Europæiske Melodi Grand Prix, denne gang med Brødrene Olsens gigahit Smuk som et stjerneskud.

47 år efter Grethe Ingmanns store sejr i Koncertsalen i Tivoli, kunne man i 2010 endnu en gang høre hendes sange i den gamle forlystelseshave, denne gang sunget af Trine Pallesen, der med den anmelderroste musikalske komedie Et solstrejf i en vandpyt af Jesper Malmose optrådte i Glassalen sammen med Tom Jensen, der spillede Jørgen Ingmann. 14 år efter krydser Trine Pallesen og Grethe Ingmann endnu en gang hinandens veje, og igen bliver det i Tivoli, når musikforestillingen Ta’ mig som jeg er indtager Glassalen.

Trine Pallesen, som endnu en gang kan opleves i Tivoli som Grethe Ingmann, siger:
”Min interesse for Grethe Ingmann startede faktisk i Tivoli, hvor vi i 2010 lavede forestillingen Et solstrejf i en vandpyt. Efterfølgende følte jeg ikke rigtig, jeg var blevet færdig med at fortælle hendes historier og synge hendes sange, så sammen med holdet bag lavede jeg i 2022 forestillingen Ta’ mig som jeg er, som vi turnerede med i hele landet. Men at vende hjem til netop Glassalen, glæder jeg mig ekstra meget til, og jeg kan ikke vente med at få Glassalen op at swinge sammen med det bedste orkester, jeg kender, og til at fortælle jer vores version at historien om Grethe.”

Frederik Wiedemann, kulturdirektør i Tivoli, siger:
”Forestillingen om Grethe Ingmann byder på masser af musik og medrivende historier, som passer så fint til Glassalens intime rum og en forårstur i Tivoli. Så vi håber, at gamle fans vil glæde sig til et genhør med Grethe Ingmanns hits, og at nye fans vil opdage denne musikalske skatkiste.”

Fakta:

Spilleperiode: den 16. til den 18. april

Tidspunkt: klokken 20.00

Sted: Glassalen
Billetpriser: Fra 175 kroner inkl. billetgebyr.

Forestillingen varer ca. 2 timer inkl. en pause på 20 minutter.
Forestillingen blev første gang opsat i 2022.

 Holdet bag:

Grethe Ingmann: Trine Pallesen

Kapelmester, klaver: Mathias Grove
Dramatiker, forfatter: Anna Panduro
Instruktør: Sofie Pallesen
Scenograf: Line Bech

Musikere: Regin Fuhlendorf, Andreas Hatholt, Kristian Karottki, Lars Vissing og Claus Waidtløw

Se forestillingsvideo her: https://we.tl/t-vnIZqJQ09c

Blå bøger:
Trine Pallesen, født 1969:
Hun er uddannet skuespiller fra Aarhus Teater i 1995. Trine Pallesen har siden lavet film, tv og teater og er blandt andet kendt fra tv-serierne Rejseholdet, Forbrydelsen og krimiserien DNA. På scenen har Trine Pallesen bl.a. medvirket i Polly og Stormen på Teater Nordkraft og Vendsyssel Teater (2020), Erna i krig på Kolding Teater, (2021) og Shu-Bi-Dua The Musical (2022). I 2016 modtog hun en Bodilpris for bedste kvindelige birolle i filmen Nøgle hus spejl. Med forestillingen Ta’ mig som jeg er, blev Trine Pallesen nomineret til en Reumert i 2023.

Grethe Ingmann, født 1938:
“Og os to? Hvad med os to? Ja, hvad med os to – dig og mig?” sang Grethe Ingmann på det legendariske Melodi Grand Prix-nummer Dansevise, som tog sejren ved det danske Melodi Grand Prix i Tivolis Koncertsal i 1963 og senere samme år vandt internationale sangkonkurrence i London. Hendes daværende mand, Jørgen Ingmann, spillede guitar, og det var første gang, at en dansk sang vandt Eurovision. Hun medvirkede også i det danske Melodi Grand Prix 1978 og 1979. Hun døde i 1990 kun 52 år gammel.