I forbindelse med kampen mellem F.C. København og Brøndby søndag den 12. november har Københavns Politi af sikkerhedsårsager givet et påbud om, at udeholdets fans skal blive på stadion i op til en time efter kampen. Derudover oprettes en midlertidig, skærpet strafzone omkring Parken.

Foto ABW

Kampen mellem F.C. København og Brøndby er vurderet som en højrisikokamp – blandt andet fordi der tidligere har været uroligheder mellem fangrupper fra de to hold i forbindelse med, at tilskuerne forlader stadion. På den baggrund har Københavns Politi taget en relativt ny lov i anvendelse. Den giver politiet mulighed for at udstede påbud til arrangøren om at tilbageholde tilskuere på bestemte sektioner på stadion, hvis der foreligger en særlig risiko for uroligheder.

Københavns Politi har således givet F.C. København påbud om at tilbageholde udeholdets tilskuere, der er placeret på tribune D, afsnit 1, 2 og 3, i en periode på op til en time efter kampen den 12. november.

”Vi har desværre oplevet, at visse grupper blandt de to holds fans tørner sammen uden for Parken lige efter kampene. Tilbageholdelsen af tilskuere på udebaneafsnittet skal være med til at adskille de grupper til større sikkerhed for alle. Tiltaget sker i tæt samarbejde med både F.C. København, Brøndby og ikke mindst deres fanklubber, og vi vil gøre, hvad vi kan for ikke at tilbageholde tilskuerne længere, end vi skønner nødvendigt,” siger ledende politiinspektør Peter Dahl.

Under tilbageholdelsen bliver størstedelen af tilskuerne i Parken lukket ud og søger væk fra området, hvorefter de tilbageholdte tilskuere kan forlade stadion. På den måde vil politiet lettere kunne identificere og skride ind over for eventuelle uromagere, der ønsker at genere udebaneholdets tilskuere.

Den nye lov har været i brug én gang tidligere, da Brøndby tog imod F.C. København den 24. september.

Skærpet strafzone omkring Parken
Ud over tilbageholdelsen af tilskuere indfører Københavns Politi en midlertidig skærpet strafzone i området omkring Parken gældende den 12. november i tidsrummet fra kl. 06 til 20.

Det medfører, at straffen kan stige til det dobbelte for visse typer af kriminalitet begået i zonen – det gælder blandt andet vold, hærværk og grov forstyrrelse af den offentlige orden.

”Vi håber og tror, at den skærpede strafzone kan få folk til at tænke sig grundigt om og holde sig fra slagsmål og hærværk. Der vil selvfølgelig være synligt politi til stede for at gribe ind, hvis det sker,” siger Peter Dahl.

Zonen omfatter følgende område:

Trianglen – Blegdamsvej – Frederik V’s Vej – Edel Sauntes Allé – Nørre Allé – Jagtvej – Østerbrogade.

Læs her.