Foråret er på vej, og med de længere dage og lysere aftener er det blevet tid til at sprede liv i byens gader. Det bliver der rig lejlighed til den 15. marts, hvor børnenes egen Kulturnat igen indtager København og Frederiksberg og inviterer børn i alle aldre, i selskab med deres voksne, til at udforske kulturen i al dens mangfoldighed.

Allerede nu er arrangørerne i fuld gang med at forberede et væld af sjove, overraskende og lærerige arrangementer, og hele programmet til Den lille Kulturnat ligger klar 1. marts. Allerede i dag kan de dog løfte sløret for årets plakat, som igen er skabt af en elev fra Billedskolen.

Den 15. marts inviterer Den Lille Kulturnat igen alle byens børn til at nørde igennem, når museer, biblioteker, teatre, madhuse, kirker og kulturhuse åbner dørene og byder indenfor til en række fantasifulde, sjove og kreative oplevelser, der alle er målrettet børn. Med arrangementer for børn mellem 2-5 år og 6-12 år kan både de helt små og de lidt større være med, og det hele foregår i et tidsrum, hvor alle kan få en god oplevelse – og nå hjem i seng.

Den lille Kulturnat udspringer af Kulturnatten, hvor der hvert år er stor efterspørgsel på arrangementer for børn. Det gav idéen til at skabe børnenes helt egen Kulturnat, og det er i år tredje gang, København og Frederiksberg på denne måde åbner sig op helt på børnenes præmisser. Også plakaten til Den Lille Kulturnat bliver hvert år skabt på børnenes præmisser. I et samarbejdsprojekt med Billedskolen er det nemlig skolens elever, der kommer med bud på årets plakat, og i år er det Feline Møller Quaades bud, der er blevet valgt til Den Lille Kulturnats plakat.

”For os giver det så god mening at det er unge mennesker, der skaber plakaten til Den lille Kulturnat, og vi er helt blæst bagover af de fantastisk flotte og fantasifulde bud, vi er blevet præsenteret for. Desværre kan vi kun vælge én, og i år faldt valget på Felines plakat – først og fremmest fordi farvebrugen er helt fantastisk! Desuden er den både rolig og dragende med et eventyrligt univers, man har lyst til at træde ind i. Og på den måde favner plakaten lige præcis alt det, vi synes Den Lille Kulturnat er,” siger Sekretariatsleder for Kulturnatten Marie Myschetzky.

Årets plakatkunstner, Feline Møller Quaade, er 17 år, går i 2. g, og har gået på Billedskolen i mere end syv år. Hun fortæller, at opgaven med at skabe plakaten var en anderledes udfordring, og at hun især har lagt vægt på, at målgruppen er børn.

”Med plakaten ville jeg skabe noget, der var visuelt spændende og fangede børns interesse, og jeg tog derfor udgangspunkt i at portrættere et barns fantasi med en farverig palet. Der var så mange gode bud, så jeg blev virkelig overrasket over, at min plakat blev valgt. Nu ser jeg frem til at plakaten kommer ud at leve i byen, det er første gang at min kunst kan opleves af så mange mennesker,” siger Feline Møller Quaade.