I en sag om billigelse af terror med relation til Hamas’ angreb mod Israel er en 26-årig mand i dag idømt fire måneders betinget fængsel med vilkår om 100 timers samfundstjeneste.

Foto ABW

I Københavns Byret blev en 26-årig mand i dag kendt skyldig i offentligt at have billiget terrorhandlinger. Det skete i videooptagelser, som manden delte på sin profil på det sociale medie Snapchat i dagene efter den 7. oktober 2023, hvor terrororganisationen Hamas angreb Israel. Den 26-årige mand blev kendt skyldig i at have billiget Hamas’ angreb på en musikfestival, og han blev idømt fire måneders betinget fængsel med vilkår om 100 timers samfundstjeneste.

”Retten har vurderet, at mandens ytringer i videooptagelserne var billigelse af angrebet på musikfestivalen i Israel den 7. oktober 2023, og det er han nu blevet straffet for. Den type ytringer er skadelige for vores demokratiske samfund. Unge mennesker og andre risikerer at blive påvirket til at have det mest forkvaklede syn på en de værste forbrydelser, der findes,” siger specialanklager Søren Harbo fra Anklagemyndigheden ved Københavns Politi.

Dommen til den 26-årige mand er den første i en række af sager, hvor personer er tiltalt for billigelse af terror i relation til Hamas’ angreb den 7. oktober 2023.

Kilde Københavns Politi.