Vicki Berlin skal spille historisk hovedrolle i STALINS DØD  – Den filmaktuelle skuespiller overtager rollen som Sovjetunionens senere generalsekretær Nikita Khrusjtjov fra Lise Baastrup, der er gravid med sit andet barn.

STALINS DØD er en højaktuel, kulsort satire om løgne og magtspil med verdensfreden som indsats. Forestillingen får verdenspremiere som teateropsætning i 17. februar 2023 på Nørrebro Teater.

Forestillingen er baseret på Thierry Robins og Fabien Nurys tegneserie La Mort de Staline og Armando Iannuccis prisbelønnede film The Death of Stalin.

Vicki Berlin, der lige nu er højaktuel i biograferne med Guldpalme-vinderen Triangle of Sadness, skal spille rollen som Nikita Khrusjtjov, der efter Stalins død i 1953 kæmper med alle midler for at overtage ledelsen i supermagten Sovjetunionen midt under en af de varmeste epoker af den kolde krig.

“Det er en super spændende og udfordrende rolle i et virkelig morsomt og højaktuelt stykke – så jeg glæder mig meget til at skulle spille på alle mine mørkeste og lyseste tangenter i rollen som Khrusjtjov. Og så er det jo skønt, at det er lykkelige omstændigheder, der har gjort, at jeg nu får chancen for at medvirke i STALINS DØD. Jeg sender mange kærlige tanker til Lise og den lille Babushka i maven og glæder mig til at møde alle mine nye dygtige kollegaer på Nørrebro”, siger Vicki Berlin.

I filmversionen fra 2017 spilles rollen som Khrusjtjov af den amerikanske skuespiller Steve Buscemi – og instruktør på Nørrebro Teaters version af STALINS DØD, Nicolei Faber, glæder sig meget til at opleve Vicki Berlin gestalte figuren.

“Vicki Berlin er en virkelig dygtig skuespiller, og hun er lige nu ved at folde sit talent ud på mest imponerende vis. Derfor kunne jeg ikke forestille mig nogen bedre til at overtage denne krævende hovedrolle, hvor Vicki skal balancere sin umiddelbare charme og sødme med en næsten psykopatisk manipulation og rendyrket kynisme. Det kan kun blive rigtig godt – og helt uforudsigeligt”, siger Nicolei Faber.

STALINS DØD

Premiere 17. februar 2023 på Nørrebro Teater.

Medvirkende Vicki Berlin, Mathias Flint, Thomas W. Gabrielsson, Solvej Sonne Horn, Andreas Jebro, Amalie Lindegård, Anders Mossling, Thomas Mørk og Anne Sofie Wanstrup.

Instruktion og bearbejdelse Nicolei Faber

Scenografi og kostumer Franciska Zahle

Manuskript baseret på filmen og den grafiske novelle The Death Of Stalin

Oversættelse Mads Andersen

Forlag Nordiska Aps – København

Pressefotos Büro Jantzen

Kilde.