Tivoli afslører årets Fredagsrock lineup 2024

Programmet for Tivolis Fredagsrock byder i år på træfsikre internationale navne med Diana Ross, Chris Isaak, Chaka Khan og Take That. Det er også lykkedes at få en lang række store danske topartister på krogen bl.a. Medina, Pil, Tina Dickow, Rasmus Seebach, Hans Phillip, Thor Farlov og Mads Langer. Fredagsrock-sæsonen starter den 12. april kl. 22.00 med Coco O. og PRISMA, indtager Plænen, som er den første af i alt otte dobbeltkoncerter, Tivolis gæster kan opleve i løbet af sommeren 2024.

Pressefoto Årets Fredagsrock Tivoli

Årets Fredagsrock program tæller en række stærke, aktuelle danske navne samt koncert-konstellationer, der kun kan opleves i Tivoli. Publikum kan se frem til 24 fredage med i alt 32 bands og artister. Dertil kommer en stribe endnu ikke offentliggjorte Fredagsrock klokken 19.00-koncerter og gæstesolister, som der er tradition for dukker op til udvalgte koncerter, og som senere bliver afsløret.

Tivolis kulturdirektør Frederik Wiedemann siger om årets program:
”Tivoli er en af landets største kulturarrangører, og Fredagsrock er et musikalsk samlingspunkt for hele hovedstaden, så vi er glade for at præsentere et program, der dækker bredt i både genrer og perioder, fra spændende danske navne på vej frem til etablerede stjerner fra ind- og udland. Vores gæster kan se frem til at synge og danse og feste med alt fra Pil og Coco O. til Medina, Chaka Khan og Diana Ross og fra Gobs og Thor Farlov til Take That og Chris Isaak.”

Internationale ’must sees’ på Plænen
Diana Ross ikke blot ligner en diva. Hun er en ægte en af slagsens med et katalog af hits som de fleste af nutidens superstjerner ville give deres højre arm for. Diana Ross som fylder 80 år den 26. marts, har for længst skrevet sig ind i musikshistorien som en del Motown-epoken i pigegruppen The Supremes. Hun har været et forbillede for et utal af sangere og de fleste kan nynne med på I’m Coming Out, Upside Down og Stop! In the Name of Love. Et rigtigt Tivoli navn på Plænen 9. august.

Udover at få Take That til at spille på Plænen, så er det lykkedes at få den amerikanske hitveteran Chris Isaak på plakaten. Fans kan bl.a. se frem til storhittet Wicked Game, når den platinsælgende sanger og skuespiller går på scenen med bandet Silverstone. Der er også lagt op til et greatest hits show fyldt med disko-, funk og soul, når Chaka Khan lægger vejen forbi Plænen den 12. juli. Chaka Khan har siden 1970´erne fået fans i dansehumør med hits som I Feel For You og I’m Every Woman. Hun blev i 2023 optaget i Rock n Roll Hall of Fame og bliver et funky gensyn i forlystelseshaven. Det britiske boyband Take That, der består af Gary Barlow, Howard Donald og Mark Owen spiller den 28. juni. Med sig har trioen sange fra deres nye album This Life og et stort bagkatalog af hits som Back for Good, Patience og Rule the World.

På Norges nationaldag den 17. maj er det lykkedes af få den norske guitarist og sanger og manden bag hits som River, This Love is Here to Stay og Do I Ever Cross Your Mind, Thomas Dybdahl, til at komme forbi Tivoli. Samme aften får publikum mulighed for at stifte bekendtskab med Christian Roger, som er kendt under navnet Beharie. Beharie, som også kommer fra Norge, får sin debut i Tivoli, og selv om han er et relativt ubeskrevet blad blandt danskere, kan publikum glæde sig til tidløse sange som We Never Knew, Love Me og Do I Ever Cross Your Mind? Beharie er nomineret til flere priser, og det norske GAFFA har sammenlignet ham med Frank Ocean.

Nostalgi, syng med og fællesskab
Traditionen tro bliver masser af velkendt pop og rockmusik krydret med nyere sange undervejs gennem de 24 koncerter. Der er utvivlsomt mange fans, som vil se frem til koncertkonstellationen KrebsFalch, hvor Michael Falch og Poul Krebs spiller sammen igen for første gang i 8 år. Det populære live-orkester Folkeklubben, drømmende Alex Vargas og Danmarks førende elektro-rock band Carpark North er alle garanter for en fest. Der er også udsigt til lys i mobiltelefonerne og melankoli, når Tim Christensen, som har taget en friaften fra rock-trioen Dizzy Mizz Lizzy, træder solo ind på Plænen. Endelig er der chance for fællessang, når Tina Dickow med sin guitar åbner op for sangkataloget med titler som Sacre Coeur, København og Count To Ten.

Høj puls, hjertebanken og dobbeltkoncerter
Der er lang tradition for dobbeltkoncerter i Tivoli, og 2024 er ingen undtagelse. Gobs har domineret hitlisterne i 2023, og hans single Tak For Sidst slog rekord med 13 uger i træk på førstepladsen af singlecharten. Samme aften spiller Thor Farlov, der med sin nye single Alt Det fra 2024 også strøg direkte til tops på hitlisten. Den danske popduo Barselona med Rud Aslak og Rasmus Theodor i front tegner til at blive et solidt mix med sangeren Pil, der selv står foran et større folkeligt gennembrud med det aktuelle album Hvis du tør at drømme. Det genopståede boyband Page Four og P3 talentprismodtageren og medvirkende i TV2-programmet Toppen af Poppen Mekdes har i april fået til opgave at bringe publikum i forårshumør med fest og sødmefyldt sang.

Koncerten med Zar Paulo og August Høyen tegner også på at blive en solid oplevelse, hvor bl.a. August Høyen har et stort voksende publikum, som har taget hans særlige tekster med afsæt i både country, folkemusikken og soul-rytmer til sig. Spotify-darlingen med millioner af streams på sit cv. Ida Laurberg, der med Jeg Ka’ Rigtig Godt Li’ Dig havde én af sommerens mest streamede sange i 2023, og popgruppen Danser med Piger, der med God Pige ligeledes lå i toppen af hitlisterne i 2023, optræder samme aften. DJ og musikproducer Faustix, som er kendt for hits som Come Closer og Need You optræder samme aften, som den altid overraskende Kato til årets næstsidste Fredagsrock-koncert. Det bliver altid spændende at se, hvad de to finder på. Det er som tidligere oplyst Saveus, som afslutter årets Fredagsrockprogram den 20. september.

Tivoli åbner 22. marts, og det er i år den 27. sæson med Fredagsrock.

Fredagsrock 2024

12-apr               Coco O. + PRISMA

19-apr               Jacob Dinesen

26-apr               Page Four + Mekdes

03-maj              Zar Paulo + August Høyen

10-maj              Gobs + Thor Farlov

17-maj              Thomas Dybdahl + Beharie

24-maj              Pil + Barselona

31-maj              KrebsFalch

07-jun               Mads Langer

14-jun               Hans Philip

21-jun               Rasmus Seebach

28-jun               Take That

05-jul                 Carpark North

12-jul                 Chaka Khan

19-jul                 Folkeklubben

26-jul                 Tina Dickow

02-aug               Medina

09-aug               Diana Ross  

16-aug               Chris Isaak

23-aug               Alex Vargas

30-aug               Tim Christensen

06-sep               Ida Laurberg + Danser Med Piger

13-sep               Faustix + Kato

20-sep               Saveus

Når entréen til Tivoli er betalt, er der fri adgang til koncerterne.

 Havefest og endnu mere Fredagsrock

I juni, juli og august vender Havefest tilbage, det betyder, at der kan varmes op til Fredagsrock allerede fra kl. 16.00. Derudover byder Tivoli på endnu mere Fredagsrock i disse måneder med koncerter både kl. 19.00 og 22.00. 19.00-programmet er fortsat i proces og offentliggøres senere.

Som altid forbeholder Tivoli sig ret til at begrænse adgangen til koncerterne på Plænen, herunder introducere pladsreservation på enkelte koncerter, hvis det skønnes nødvendigt. Det bliver i så fald kommunikeret tættere på koncerten.

Fredagsrock præsenteres i samarbejde med Royal Beer.