Copenhagen Comics er Danmarks største tegneseriefestival. Den har eksisteret siden 2004 og har foreløbig fundet sted syv gange, senest i 2017 med 4.500 besøgende. I weekenden blev  tegneseriefestivalen afholdt i Øksnehallen, og var igen en stor succes.

Hvis du ikke kender til Copenhagen Comics, er det en tegneseriefestival, der hylder alle former for tegneserier. Fra gode gamle klassikere, hårdtslående superhelte, til manga og graphic novels. Der er plads til alt fra verdenskendte Disneyserier til smalle, debuterende striber. Copenhagen Comics er nemlig for alle der elsker tegneserier. Store som små.

Festivalen bød på et væld af stande, udstillinger arrangeret specifikt til festivalen, debatter og workshops – og selvfølgelig var der mulighed for at hilse på og få signeret en bog af yndlingstegner eller -forfatter. Der blev fejret 70 år med Anders And & Co., og Dansk Tegneserieråd fejrede deres 10 års jubilæum. Derudover var der bl.a. en svedig dansekonkurrence med Fortnite Dance Off, DM i tegning, Normkritisk zine workshop og meget, meget mere. Det var en stor begivenhed, fyldt med glæde og fantasi.

“Det er lidt som et maratonløb at arrangere en tegneseriefestival som Copenhagen Comics, hvor ambitionsniveauet er stort. Men det sker på baggrund af en stor kærlighed til tegneserier som medie, og det er en stor glæde for os, at give folk en fantastisk oplevelse.” oplyser bestyrelsen til Dit Nørrebro.

Som der skrives på hjemmesiden; Tegneserien som kunstform er i rivende udvikling, og herhjemme tager adskillige små forlag kampen op mod det dalende bogsalg, og udgiver den ene kreative og smukke udgivelse efter den anden. Ligeså popper der digitale tegneserier op, webcomics, hvor skaberne af serierne får et kæmpe publikum.

Nåede du ikke forbi  tegneseriefestivalen, kan du glæde dig til 2021, hvor en ny Copenhagen Comics er klar – den 27.-28. februar i Øksnehallen. Læs mere på hjemmesiden eller følg med på facebooksiden.

Vores fotografer, Jesper Thode Larsen og Anne Beth Witte, var på besøg. Se alle billederne her.

Foto: Jesper Thode Larsen

Foto: Anne Beth Witte