Der er flere centralt placerede tandlæger i København, og hvis du er på udkig efter tandlæger på Nørrebro, så er der en del klinikker at vælge imellem. Men hvordan vurderer du, hvilken der vil passe dig bedst? En central lokation betyder heller ikke nødvendigvis at din tandlæge bliver dyrere. Det er muligt at finde en billig tandlæge på Nørrebro, så du ikke skal sprænge budgettet, når du skal til tandlæge.

Det anbefales at få foretaget et regelmæssigt tandtjek en gang om året, men flere fravælger det af økonomiske årsager. Det kan dog betyde, det bliver dyrere i sidste ende, da eventuelle tandproblemer derfor ikke bliver opdaget i tide, og vokser sig så store, at der er brug for mere indgribende behandling. Det er derfor tid godt givet ud at vælge en tandlæge i god tid og komme afsted til dine regelmæssige tjek.

Hvilke krav skal du stille til din tandlæge?
Du kan vælge den nemme løsning, som er at vælge en tilfældig tandlæge eller den, der ligger tættest på dig. Men det giver en større grad af tryghed, hvis du bruger lidt ekstra tid på at se på de forskellige muligheder og vælge den tandlæge, der passer bedst til dig.

Før du går i gang med at vælge, kan du overveje, hvad du vægter højest. Er du bekymret over tandlægepriser? Eller er det beliggenheden, der er vigtigst? Det kan også være, du gerne vil have at tandklinikken har tandlæger, der giver dig en følelse af tryghed, eller måske at de kan hjælpe med tandlægeskræk, som eksempelvis Godt Smil Tandlægerne på Nørrebro.

Når du har gjort klart for dig selv, hvilke krav der er vigtigst for dig, så vil det blive nemmere at vælge mellem de forskellige muligheder og få valgt den rette tandlæge.

Forebyg tandproblemer med et tandtjek
Du behøver ikke vente til en tandpine melder sig, før du kontakter din tandlæge. Et regelmæssigt tandtjek er ikke blot anbefalet for at give din tandlæge mulighed for at opdage problemer, det er også, så de har mulighed for at hjælpe dig med at forebygge tandproblemer i fremtiden.

Ved et almindeligt tandtjek vil din tandplejer undersøge dine tænder for problemer og til sidst vil der være en tandrensning. Tandrensningen er med til at holde god mundhygiejne, så plak og tandsten kommer væk, og er også forebyggende. Det forebyggende arbejde er vigtigt, fordi det medfører, at du mindsker risikoen for huller, og det årlige tandtjek betyder, at skulle du få huller alligevel, så bliver de opdaget så tidligt, at det kan løses blot ved at fylde dem.

Får huller i tænderne lov til at stå til, så bliver tandbehandlingen pludselig en anden, og det kan være, du får brug for en tandkrone eller, i værste tilfælde, helt at skulle have fjernet tanden. Det kan altså spare sig både i tid, smerte og økonomisk at finde en tandlæge, der giver dig mulighed for at komme regelmæssigt afsted. Det er en investering i dit fremtidige helbred.

Ved et almindeligt tandtjek vil din tandplejer undersøge dine tænder for problemer og til sidst vil der være en tandrensning. Pressefoto.
Del på sociale medier