Ture nær vandet på Christianshavn, Holmen og Refshaleøen Magt, handel, sukker og skæbner i kolonitidens havn Sømændenes kirkegård og kunstnernes efterord Et naboskab med forskelle og forbindelser

På opdagelse i havnens øhav Mange af vores ture til sommer går til de kunstige øer i havnen. Vi er tilbage med er Lørdagsvandringer på Christianshavn, og ture til Holmen og Refshaleøen, hvor vi møder historien om den store flåde og det kæmpe skibsværft med de stærke smede. Rammen er fortidens bygninger med nutidens liv, og vi er aldrig langt fra vandet, selv i Sahara.

Historien der ikke vil slippe os På turen Kongen under Havet tager vi litteraturen til hjælp til at forbinde os til den knudrede kolonihistorie om magt, hæder, det søde liv og handel med mennesker. Turen begynder og slutter ved Charlottenborg, hvor man frem til 7.8. kan se Jeanette Ehlers udstilling Archives in the Tounge – A Litany of Freedoms, som bl.a. bringer den afrocaribiske ånd i berøring med kolonitidens København.

Vores ture går også til de indre landskaber og under mulde på Holmens og Assistens kirkegårde, og til grænsen til Frederiksberg, Hovedstadens indre ocean.

Først kommende tur er på torsdag

Torsdag 14.7. kl. 11.00. På opdagelse på Holmen. På den gamle flådebase kan man stadig lugte høvlet træ og tjæret reb, men der er også spor fra tiden med jern, diesel og missiler på Morten Lander Andersens tur. Mødested: Henrik Gerners Plads ved porten til Flådestationen (tag evt. bus 2A eller cyklen dertil). Køb billet

Ugentlige ture i sommeren og til efteråret

Søndage kl. 14.00. Gadedigteren på Assistens. Gå ind på sommergrønne Assistens Kirkegård midt på Nørrebro og følg Gadedigterens fortællinger om kirkegården og de digtere, der bebor den, og deres ord om kærligheden og livets andre forhold. Mødested kapelpladsen, Kapelvej 4. Køb billet

Christianshavn Lørdagstur kl. 11.00 hver lørdag fra 23.7. Der er 404 års historier om rige, fattige, købmænd, kunstnere og søens folk i et enestående stykke by med kanaler og volde omkring. Der er skiftende guider gennem sommeren, og altid gode historier. Mødested Christianshavns Torv. Køb billet til en af lørdagene.

Enkeltstående ture frem til 2.8.

Tirsdag 19.7. og søndag 24.7. To Byer i kontrast. Frederiksberg og Vesterbro. Der er en verden til forskel på Frederiksberg og Vesterbro, men der er også smutveje og historier tilfælles. Thomas Warburg går turen fire gange på en uge med start ved Frb. Runddel. Tirsdag 19.7. kl. 11.00. / kl. 15.00. Søndag 24.7. kl. 11.00. / kl. 15.00.

Tirsdag 19.7., 26.7. og 2.8. kl. 15.00. Kongen under Havet og andre historier fra kolonihavnens kajkant. Paul Hartvigson navigerer mellem pakhuse og palæer og trådene mellem 1700-tallets København og andre kontinenter og øer. Hør om magten, æren, søde sager og prisen på mennesker. Mødested Charlottenborg. Køb billet – tirsdag 19.7.tirsdag 26.7.tirsdag 2.8.

Fredag 22.9. og 29.9. kl. 15.00. Refshaleøen. Oplev Refshaleøens liv en fredag eftermiddag, og få historien fra da det var rammen om et kæmpe skibsværft, og Københavns arbejdere lyttede efter, hvad de sagde på B&W-øen. Thomas Warburg viser vej mellem industrihistorie, kreativ boltreplads og planer for fremtiden. Køb billet til 22.7. – til 29.7.

Mandag 25. juli kl. 11.00. Holmens Kirkegård. Der er sømænd og skønånder begravet på vores ældste kirkegård uden for voldene. Morten Lander Andersen viser vej mellem monumenter og mysterier, og ind i nogle af de særlige anlæg. Mødested ved indgangen fra Lille Trianglen. Køb billet

Næste nyhedsbrev udsendes før 1.8. med mange flere ture

Billetprisen på Åbne Ture er steget til 150 kr. men nyhedsbrevets abonnenter kan købe biletter til gammel pris på 125 kr. Koden MAJKAT sikrer dig rabatten, også selvom det ikke er forår længere. Det er et pillearbejde at sætte op, så vi begynder ikke at skifte kode. – Billetter og private ture kan alternativt bestilles via info@byvandring.nu

Byvandring.nu byder op til tur, og tager imod forslag. Køb billet via Billetto, skriv en e-mail til os eller bestil en privat tur.