Har du en vane med ofte at vælge nemme løsninger eller take-away, som du gerne vil af med? Hvis du har et ønske om at begynde at lave mere mad selv, så kræver det som regel blot nogle enkelte tips.

Det får du lige netop her.

Skriv tiltalende opskrifter ned

Der findes forskellige grunde til, hvorfor nogen vælger nemme løsninger eller take-away. Hvis det er fordi, du har svært ved at finde på et måltid, når du står og er sulten, så er det en god idé at skrive en liste over nogle retter, som er du vild med.

Hvis du sætter dig ned og skriver en liste over nogle retter, som er nemme at lave, og som du godt kan lide, så har du altid en liste at kigge på, når du er tom for idéer. Det er en stor hjælp i en travl hverdag.

Lav en ugentlig madplan

Madplaner er ikke for alle, men hvis du har brug for noget struktur, når det kommer til madlavning, så er det en rigtig god løsning. Det kræver lidt ekstra tid, når du skriver madplanen, men til gengæld sparer du tid resten af ugen, fordi det allerede er bestemt på forhånd, hvad du skal lave og handle ind.

Hvis du sætter alle dine madplaner i et clipboard, så har du altid mulighed for at kigge tilbage og blive inspireret.

Bliv inspireret til nye retter

Det er helt almindeligt, at det er svært at komme på nye måltider. Derfor hjælper det at søge noget inspiration en gang imellem. Der er garanteret en masse retter, som du aldrig har lavet før. Hvis du kigger i nogle madmagasiner eller læser på madblogs, så finder du hurtigt en lang række opskrifter, som virker tiltalende. Det er bare med at gemme den slags, når du støder på det.

Hvis du sætter alle dine madplaner i et clipboard, så har du altid mulighed for at kigge tilbage og blive inspireret. PR-foto.