Biblioteket indvies officielt den 18. september af kultur- og fritidsborgmester, Franciska Rosenkilde. Fremtidens boglån på Nørrebro har fået ny adresse. Bydelens bibliotek er nemlig flyttet ind i Nørrebrohallen.

Biblioteket åbnede i august, og det indvies officielt ved et arrangement den 18. september. Her vil være musik, workshops, litteratur og festlige indslag. Du kan blandt andet møde medarbejdere fra biblioteket og arkitekter fra tegnestuen Keingart, der vil svare på spørgsmål om det nye bibliotek. Flere af de frivillige fra bibliotekets snakkeklubber vil også være repræsenteret.

Desuden kan du deltage i Harry Potters yndlingssport, Quidditch, danse med Global Kidz, deltage i et kreativt værksted og få læst højt af Politikens børnebogsanmelder, Steffen Larsen, m.fl. i gyngerne på Den røde plads. Der vil være balloner, popcorn, skatere og folkekøkken, og digterkollektivet BMS (Blod Måne Søndag) opfører Knoglemarv lavendel.

Selve indvielsen står kultur- og fritidsborgmester, Franciska Rosenkilde, for. Hun glæder sig over, at bydelens borgere har fået nye, flotte biblioteksfaciliteter: ”Jeg synes, det er virkelig stort, når vi formår at forvandle vores gamle historiske bygninger til nye tidssvarende kulturhuse. Denne gamle sporremise har et helt fantastisk rum, der tager sig virkelig flot ud som et bibliotek, og som skaber de perfekte rammer for fordybelse og kreativitet for husets gæster.”

Folkebibliotekerne løfter en række helt særlige opgaver, siger Franciska Rosenkilde: ”Bibliotekerne er noget af det allerfineste, vi har – både som by og samfund. Biblioteket er et sted, hvor verden åbner sig op. Og så er det et sted, hvor man kan finde ro i en til tider fortravlet hverdag – ligesom man gennem læseklubber kan opleve meningsfulde fællesskaber. Jeg har den største respekt for alle de gode indsatser og arrangementer, bibliotekerne er ramme om, ” siger hun.

Nørrebro Bibliotek indvies officielt den 18. september 2019 fra kl. 14-19. Alle er velkomne ved indvielsen.

Fakta.
Nørrebro Bibliotek er flyttet ind i Nørrebrohallen. Adressen er Nørrebrogade 208, 2200 København N.

Det nye bibliotek er åbnet – og biblioteket indvies officielt den 18. september kl. 14-19. Alle er velkomne ved indvielsen.

Programmet for indvielsen offentliggøres på Nørrebro Biblioteks hhv. hjemmeside og Facebookside.

Biblioteket kommer foruden bøger også til at rumme større kunstværker. Således vil seks værker af billedkunstneren Eske Kath (f. 1975) også flytte ind på biblioteket. De første værker opsættes i september måned.

Billedkunstneren Eske Kath er uddannet fra Kunstakademiet i København 1997-2003. Hans værker er blandt andet udstillet på ARoS, HEART Museum, ARKEN. Sammlung Essl, Museum of Contemporary Art, Wien.