At blive cykelsikker er første skridt på vejen mod at blive cykelglad og trafiksikker børnecyklist. I børnehavekampagnen Vi kan cykle! leger børn sig til at blive sikre på cyklen gennem sjove cykellege. Vi kan cykle! 2023 finder sted i maj måned, og tilmeldingen er åben.

Foto ABW

Cyklistforbundet inviterer landets børnehaver til at cykle med, når Vi kan cykle!-kampagnen i maj måned sætter gang i de små cykelhjul i institutioner landet over. I får spændende materialer, der gør det nemt at komme i gang med at lege cykelleg og bruge cyklen i arbejdet med læreplanstemaerne.

Cykelglæden starter med cykelleg
Vi kan cykle! bygger på Cyklisforbundets super sjove cykeltræningskoncept Cykelleg. Når I leger cykellege som ”Kanonkongen” og “Dragens hule”, øver børnene blandt andet at starte og bremse, at orientere sig og at tage en hånd af styret uden at miste balancen, at bedømme fart og afstand, og ikke mindst at passe på hinanden og være gode trafikvenner.

Med Cykelleg giver I kort sagt jeres børn færdigheder, som er afgørende for at blive en cykelglad og cykelsikker børnecyklist, der er cykelparat til skolestart.

Tilmeld børnehaven ganske gratis lige her.

Sådan leger I med i Vi kan cykle!
Tilmeld jer Vi kan cykle!

Efter påske får I tilsendt årets kampagnepakke med gode fif til forberedelse af kampagneforløbet, legeguides, tatoveringer til børnene og andre sjove materialer.

I kan tilrettelægge kampagneforløbet, så det passer lige præcis til jer og de af jeres børn, der skal lege med. Skal I fx have en ugentlig cykellegedag, give den fuld pedal i en cykeluge, eller en helt tredje model? I bestemmer selv, hvordan I bedst sætter fut i cykelglæden hos både børn og voksne i maj måned.

Cykelleg og læreplanstemaerne
Cykellegene er udviklet med et skarpt øje for læreplanstemaerne, og I kan fx bruge legene til at arbejde med sprog eller sociale relationer. For cykelleg er meget mere end god motorisk træning. Det giver selvtillid og selvværd, når barnet oplever, hvordan det gradvist bliver bedre til at mestre cyklen og løse opgaverne i cykellegene, og meget mere.

Cykellegene i Vi kan cykle! er udviklet af vores super kompetente bevægelsespædagoger og målrettet institutioner. Siden 2022 har vi desuden tilknyttet et advisory board, der skal hjælpe med at forankre kampagnen endnu bedre. Se medlemmerne af vores advisory board her.

Se cykelleg i praksis
Hør pædagog Stine Damsgaard Mortensen fra børnehaven Julsøhaven i Silkeborg fortælle, hvorfor de arbejder med cykelleg, og se instruktionsvideoen om cykellegen “Cykelstopdans” her.

Kilde Cyklistforbundet.