Er en del af en funklende ny koncertrække under Copenhagen Jazz Festival i LiteraturHaus. Oplev det d. 12 juli 2024.
Pressefoto Kresten Osgood møder T. S. Høeg
Kresten Osgood har etableret sig som en sand legende inden for sit område, og med “Kresten Osgood møder…” har han slået pjalterne sammen med 3 absolut vedkommende ord-mennesker. De i LiteraturHaus er stolte af at kunne byde Kresten Osgood & T. S. Høeg velkommen.
Koncerten starter kl 13:00.
Dørene åbner 12:45
Billetter koster: 150,-DKK og for studerende 100,-DKKT. S. Høeg eller Torsten Sehested Høeg (født 1957) er en dansk forfatter og avantgarde-komponist. T. S. Høeg er sin helt egen i ordets bedste forstand, og i al beskedenhed kan han alt… Næsten. T. S. Høeg er en original sprogekvilibrist. Han er på én og samme tid egenartet og universel i sit sprog, hvor det eneste, der er forudsigeligt, er det uforudsigelige. Når han optræder, grænser det altid til det performative, og hans performance er af en sådan art, at han efterlader sit publikum med en følelse af, at han på scenen udfordrer sit eget forsyn.
T. S. Høeg debuterede i 1981 med kortromanen “Træer vinkler vandstråler i en kort forvitret sommer”, og har siden udgivet en perlerække bøger, noveller, digte, romaner, skuespil m.m.
T. S. Høeg er ydermere instrumentalist og har med sin altsaxofon i den ene hånd, og sin sopransaxofon i den anden indgået i talrige samarbejder som sit alter-ego “Dane TS Hawk”. Han har blandt mange andre indspillet med Sort Sol, Düreforsög og Goodiepal samt med sine egne grupper Dane TS Hawk 3 og tentetten Dane TS Hawk & the Locomotion Starsemble.
Han er garant for en god eftermiddag, og vi håber meget, at I vil komme og dele denne oplevelse med os i LiteraturHaus.Kresten Osgood er i sandhed en bombe af kreativitet i det danske kulturliv, og er en kæmpe inden for musik i Danmark såvel som verden. Han er multi-instrumentalist, og absolut en af de vigtigste vi har inden for improviseret musik. Ydermere nærer han en stor kærlighed til ordkunst og poesiens muligheder, så hvad er bedre end at høre ham i samarbejde med nogle af de vigtigste danske forfattere i Danmark.

Kresten har været studielektor på RMC siden 2009, og er et af de stiftende medlemmer bag ILK.
Kresten Osgood har modtaget et væld af anerkendelser bl.a: 2005 Steppeulv – årets musiker, 2006 Django d’Or Pris, 2008 DJBFAs Hæderspris, 2010 Ben Websterprisen og Danmarks Radios Leo Mathiessen pris, 2012 Ken Gudman prisen, 2016 P8 jazzprisen.
Kresten har indgået i et væld af samarbejder, i hans efterhånden mægtige karriere bl.a: Lars Skinnebach, Hugo Rasmussen, Jason Moran, Bent Jædig, Jim Black, Chris Potter, Kurt Rosenwinkel, Peter Laugesen, Marc Dresser, Peter Brötzman, Ben Street, Joshua Redman, Koichi Makigami, Louis Moholo-Moholo, Gilbert Holmstrøm, LarsGöran Ulander, Ran Blake, Mat Maneri, Herb Robertson, Snöleoparden, Mats Gustafsson, John Tchicai, Billy Preston, Steven Bernstein, Tal R, Teitur, Masabumi Kikuchi, Thomas Morgan, Kristian Leth, Goodiepal, Bent Fabricius Bjerre, Jakob Bro.
Sted: LiteraturHaus, Møllegade 7, København N
Dato: Fre. d. 12. juli 2024
Tid:, kl. 13-14.30.
Pris: Entré: 100 kr Køb/bestil billet