Som en del af indsatsen for at få lagt låg på de konflikter, der i rocker- og bandemiljøet har ført til flere skyderier, forlænger Københavns Politi to skærpede strafzoner.

Zonerne blev indført den 7. december, og med forlængelsen i dag er zonerne nu gældende frem til tirsdag den 28. december 2021 kl. 16.00.

»Borgernes tryghed og sikkerhed står øverst på vores dagsorden, og derfor gør vi alt, hvad vi kan for at få stoppet de voldshandlinger, vi den seneste tid har set i rocker- og bandemiljøet. Deres kriminalitet er med til at skabe utryghed, og det skal vi på ingen måde acceptere, og derfor forlænger vi nu de skærpede strafzoner,« siger politidirektør Anne Tønnes.

De to skærpede strafzoner dækker områder i Tingbjerg/Husum og dele af Nørrebro og Nordvest. I zonerne kan straffen for visse former for kriminalitet stige til det dobbelte i forhold til gældende praksis. Det gælder fx i sager om våbenbesiddelse eller vold.

I samme områder oprettede Københavns Politi den 3. december såkaldte visitationszoner, hvor politiet uden en konkret mistanke kan foretage stikprøvevisitationer af personer, deres ejendele samt af biler, der befinder sig i zonen. De to visitationszoner blev forlænget i fredags og er nu gældende frem til mandag den 4. januar 2022.

Zone 1:
Ruten – Åkandevej – Kildebrøndevej – Smørumvej – Veksøvej – Stenløsevej – Islevhusvej – Kongemarksvej – Banefløjsstien – langs kredsgrænsen – Kildeager – langs kredsgrænsen og via stisystem til Hillerødmotorvejen – Ruten.

Zone 2:
Ågade – Bispeengbuen – Borups Alle – Hareskovvej – Utterslevvej – Rådvadsvej – Frederiksborgvej – Rødkløvervej – via stier syd for kredsgrænsen – Lundedalsvej – Tuborgvej – Lersø Parkalle – Rovsingsgade – Hans Knudsens Plads – Borgervænget via cykelsti til – Vognmandsmarken – Bryggervangen – Omøgade – Lyngbyvej – Nørre Alle – Tagensvej – Fredensgade – Sortedam Dosseringen – Peblinge Dosseringen – Åboulevard – Ågade.

Beslutning om forlængelse af strafskærpelseszoner i Københavns Politikreds (PDF)

Kilde.

Foto: ABW