Hvad mangler vi af viden og værktøjer på socialområdet for at løfte udsatte børn og unge?

Det er et emne tager AskovFonden for alvor fat på d. 16 juni i et arrangement om børn og unge. Det er meget vigtigt at få fokus på dette, fordi hvert 4. barn, der har været anbragt, har forsøgt selvmord. Det svarer til 5-6 gange flere selvmordsforsøg end blandt andre børn og unge. Det fastslår en ny SFI rapport. Fælles for de fleste anbragte børn er en opvækst i hjem med vold, overgreb og svigt. Det er en svær start på livet, og mange må slås med psykisk sygdom, depressioner, selvskade, misbrug, kriminalitet og selvmordsforsøg.

Den barske sandhed er, at hvert 4. barn i hver eneste skoleklasse ender med et liv i udenforskab. Det koster 12 mio. kr. årligt pr. barn eller ung, som bliver tabt i samfundet.

Hvordan ændrer vi disse mønstre? Hvad mangler politikere såvel som praktikere viden om på området, så vi kan blive klogere og – i sidste ende – handle anderledes for at få hele og velfungerende mennesker ud af udsatte børn og unge?

Kom og deltag i debatten om, hvordan vi kan blive bedre til at dokumentere den sociale indsats i Danmark. Med i debatten er Torsten Geil, Carl Holst, Helle Øbo m.fl.

Læs mere her og tilmeld dig.

Foto: AskovFonden‎ / Hvordan undgår vi at tabe udsatte børn og unge?