Vi går vores egne veje med afsæt i Priden Slotsholmenstur viser vejen rundt i det politiske Danmark Nyt mellem Nørrebro og Nordvest, Brønshøjs mange historier samt Christianshavn og Assistens er blandt de ture vi tilbyder ældre borgere i København

TRE TURE I ANLEDNING AF PRIDE Copenhagen Pride finder sted 13 – 31.8, og vi præsenterer to nye ture og et gensyn i den anledning. Vores dagsorden er friheden til at være sig selv, og at historier skal deles med kærlighed og respekt.

Fri Sex tur Nina Bisgaard går turen om 50 års kamp for kvinders rettigheder fra valkyrien Thit Jensen, kampen for fri abort til rødstrømpeaktioner i 1970’erne. Den sikrede rettigheder, som vi tager for givet i dag. Men aktionsformer og idéer vækker stadig debat. Mødested: Landsoldaten ved hjørnet af Rådhuspladsen og H.C. Andersens Boulevard. Søndag 14.8. kl. 14.00.Onsdag 18.8. kl 11.00.Søndag 21.8. kl. 14.00.

Dyden i Piserenden Fra hjørnet af Priden går vi ind i det gamle København med pæne facader og frække gader. Hør om kærlighed bag facaderne, damer i vinduerne og frigørelsens år i de charmerende gader i Nørre Kvarter. Mødested: Hjørnet af Vestergade og Rådhuspladsen (foran Politikens boghal). Tirsdag 16.8. kl. 11.00.Fredag 19.8. kl. 16.00.

Eros på Assistens Premiere i tusmørket på Gadedigterens tur om kærlighedsdigte mellem gravene i det grønne. Det er saftige sager, der kommer frem blandt de digtere, der bebor Assistens. Mødested: Kapelpladsen, Kapelvej 4. Lørdag 20.8. kl. 20.00. Turen gentages lørdagene 3.9. kl. 14.00. og 10.9. kl. 14.00.

Se vores program for Åbne Ture, med 45 afgange i august og september Flere datoer bliver løbende tilføjet – næste nyhedsbrev kommer midt august

9.8. kl. 13.00. Nørrebro og Nordvest på ny Det gamle grænseland mellem to livlige bydele, der aldrig var anset for særlig pæne. Her er nye pladser og skæve sidegader, gamle historier, ældre og nyere huse og et broget dagligliv. Det er Københavns andet og ukendte centrum. Tirsdag 9.8. kl. 13.00. Mødested: Nørrebro Stationsplads ved rulletrappen.

Tirsdag 16.8. kl. 16.00 og 23.8. kl. 11.00. Brønshøjs Saga I snart 1000 år er Brønshøjs og Københavns historie vævet sammen. På rollelisten optræder Biskop Absalon, den svenske hær, Bella Henriques, Thorvald Stauning, Astrid Lindgreen og Buster Oregon Mortensen. Kulissen er landsbyen, der blev den forstad med torv, kirke og svale villaveje, vi ser i dag. Tirsdag 16.8. kl. 16.00 og tirsdag 23.8. kl. 11.00.

Ugentlige ture i august og efteråret ud

Hver torsdag i august. Slotsholmen. Det ulmer på Borgen i augustvarmen. Turen sætter det politiske Danmark på plads inden for få hundrede meter med meget varierende udsyn. Hver uge tager Thomas Warburg et særligt tema op. Torsdag 11.8. kl. 16.00.Torsdag 18.8. kl. 16.00.Torsdag 25.8. kl. 16.00.

Søndage kl. 14.00. Gadedigteren på Assistens. Gå ind på sommergrønne Assistens Kirkegård midt på Nørrebro og følg Gadedigterens fortællinger om kirkegården og de digtere, der bebor den, og deres ord om kærligheden og livets andre forhold. Mødested: Kapelpladsen, Kapelvej 4. Køb billet til en af søndagene.

Christianshavn Lørdagstur kl. 11.00 hver lørdag fra 23.7. Christianshavn er en enestående levende del af det gamle København, med broget liv og huse og historier fra gennem over 400 år. Jeannie Krysiak o.a. guider. Mødested Christianshavns Torv. Køb billet til en af lørdagene.

Vejviserens abonnenter kan købe billetter til gammel pris, 125 kr., og ikke 150 kr. Ved bestilling på Billetto: Tryk på “Rabatkode” og skriv MAJKAT i feltet, der dukker op. Billetter med rabat og private ture kan også bestilles via info@byvandring.nu

Slentreklubben. Et tilbud til Københavnere over 65 år. Vi kan tilbyde ture for grupper af borgere i København på 65 år og over i resten af 2022. Det gælder for udvalgte ture, som beskrevet i denne artikel. Ture med et roligt tempo er udvalgt, og de ligger generelt i dagtimerne. Projektet Levende Erindring omfatter også foredrag i ældrecentre osv. Vi siger tak til Københavns Kommunes Center for Pleje og Omsorg for støtten. Hvis du er under 65 (eller identificerer dig som sådan) betaler du normal pris.

Byvandring.nu byder op til tur, og tager imod forslag. Køb billet via Billetto, skriv en e-mail til os eller bestil en privat tur.