I aften er det åbningsaften for Art Matter Festival, der løber af stablen fra den 23. maj til 1. juni i København. Fra i dag åbner alle udstillingerne op og byder på en masse spændende events. 

PR-foto

Spiers sponsorat har gjort det muligt at oprette en særlig kunstnerpulje, hvorfra mindre kunstnere og kunstnergrupper har kunne søge om støtte til at drive deres udstillingssted under årets kunstfestival, ligesom samarbejdet med Art Matter understøtter Spiers mangeårige arbejde med at promovere sydafrikansk kunst i Danmark. Fra i dag kan kunstglade danskere opleve gratis udstillinger og komme forbi til et glas forfriskende vin fra Spier. I finder en oversigt over de 10 lokationers spændende events her.

Bladr, som holder til på Griffenfeldsgade 27 i Kbh N, er et fællesskab dedikeret til at formidle og udstille kunstnerbøger. Under festivalen afholdes her både workshop og udstilling, og d. 23. maj fra kl. 16-19 vil der være fernisering og boglancering af Sara Lubichs ‘Impatience for eternity’, hvortil besøgende kan nyde et glas vin fra Spier.

c4Projects, der er beliggende på Dybbølsgade 60 i Kbh V, er et eksperimenterende udstillingssted med et mangfoldigt udsnit af den nyeste samtidskunst. Under hele festivalen er der udstilling af Mark Tholander samt fernisering fredag d. 24. maj fra kl. 16-21 med performance kl. 19, hvor der serveres Spier vin.

Classeværelset, der holder til på Classensgade 7d. Baghuset i Kbh Ø, er en samling af 23 atelier, et grafikværksted og udstillingssted. Under festivalen vil der være to forskellige udstillinger, ligesom lokationen huser fernisering af ‘Husets Hvin II’ torsdag d. 23. maj kl. 16-20 og lørdag d. 1. juni er der finissage fra kl. 12-15 samt performance og Art Talk fra kl. 14-16. Til alle tre events serveres der vin fra Spier.

Danske Grafikeres Hus, der ligger på Sølvgade 14 i Kbh K, er et udstillingscenter for grafisk kunst, der præsenterer trykmetoder og kunstneriske udtryk. Her udstiller Frida Ritz under hele festivalen, hvor der er fernisering fredag d. 24. maj fra kl. 17-20, performance tirsdag d. 27. maj kl. 16-17 og Art Talk lørdag d. 25. maj kl. 14. Også til disse events byder Spier på vin.

FOYERcontemporary, som er lokaliseret i Park Bio i Kbh Ø, ønsker at vise kunstneriske perspektiver i et uformelt rum og åbne op for samtale. Til festivalen afholdes der to events, hvor Spier serverer vin. Mandag d. 27. maj fra kl. 16-18 er der liveperformance og Art Talk med Evalajka Pervin, og torsdag d. 30. maj fra 14-17 er der installation og performance.

Inter-pblc, beliggende på Hamletsgade 6 i Kbh N, er et eksperimentelt udstillingssted for samtidskunstpraksisser, der aktiveres af lokale og internationale kunstnere. Fra d. 10 maj til 1. juni er Ebun Sodipos udstilling ‘Image on the Tongue’ åben, hvor der serveres Spier vin.

Ladder Space, som er placeret på Halmtorvet 11D i Kbh V, er et eklektisk udstillingsrum, som indkapsler det, der omgiver det. Under hele festivalen vises udstillingen ‘Bedrock 4’ med fernisering fredag d. 24. maj fra kl. 17-20, hvor der bliver budt på vin fra Spier.

Polyteknikken, som ligger på H. C. Ørstedsvej 11 på Frederiksberg C, er både et atelier og fællesskab, der fungerer som et link mellem kunstnernes arbejdsplads og verden udenfor. Under festivalen afholdes både udstilling og sansevandring, ligesom stedet fredag d. 24. maj fra kl. 17-20 huser fernisering for ‘For And Nor But Or Yet So’ og Art Talk lørdag d. 1. juni kl. 15.00. Til begge events serveres Spier vin.

Skjold Contemporary, der holder til på Per Henrik Lings Allé 10 i Kbh Ø, er Boldklubben Skjolds indtog på den københavnske kunstscene og byder på kunstneriske initiativer under indflydelse af fodboldverdenen. Under festivalen huser stedet to forskellige udstillinger, hvor der torsdag d. 30. maj kl. 17-17.30 vil være Artist Talk med Ellis Achong Karker bag ‘Around a Sun’ og igen kl. 17:30-18 med Kamilla Jørgensen bag ‘Sports Illustrated’, hvortil besøgende kan nyde et glas vin fra Spier.

Sydhavn Station, der er beliggende på Ernst Kapers Vej 1 i Kbh SV, er et udstillingsrum i DSB’s gamle billetkontor, et billboard og en plakatfrise. Under hele festivalen er der udstilling, og lørdag d. 25. maj fra kl. 14-17 afholder stedet desuden Maria Lepistos performance ‘Wolf Territory’, og søndag d. 26. maj fra kl. 14.30-17 er der finissage. Til begge events serveres vin fra Spier.

Læs mere her.