Indlæser Begivenheder

« All Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Verdens første akvavit-bar åbner

juni 15 16:00

”Snapsen hører julefrokosten til”, tænker mange danskere, når talen falder på akvavit – men det stopper lige nu! I hvert fald hvis det står til Frederick-Sebastian Krause, manden bag verdens første akvavit-bar Rastløs, som slår dørene op på Ravnsborg Tværgade 7 på Nørrebro.

Rastløs vil gøre op med afdankede fordomme om dårlige snapsebranderter og grimme julefrokostoplevelser, der længe har skæmmet akvavittens gode ry og rygte herhjemme. Akvavit-baren vil præsentere en hidtil uset samling af både funky, eksklusive og autentiske akvavitter, der kan nydes som de er, eller som agerer hovedkomponent i innovative og delikate akvavit-cocktails.

Foto: ABW

Den nordiske restaurantscene buldrer derudaf på snart 10. og 20. år, og alligevel står nordens egen autentiske spiritus fortsat i skammekrogen bag gin, rom og vodka – og sågar mezcal. Ikke så meget i udlandet, som herhjemme i akvavittens egen andedam. Den ubalance vil Rastløs gøre op med ved at uddanne både danskerne og besøgende i akvavit og ved at løfte akvavitten længere ind i vores hverdag og forbrugsmønstre.

“Vi ved simpelthen ikke nok om vores egen spirituskultur, akvavitten, der af mange opfattes som en støvet og kedelig kategori. Mange kan ikke kende forskel på akvavit og snaps og tror, at det er noget, der hører til morfars sildemad eller tantes Oda eftermiddagskaffe. Det kunne ikke være mere forkert. Den moderne akvavit eksploderer lige for tiden med flere og flere små og større lokale og regionale producenter, der formår at vise, at akvavitten kan matche, og på mange områder slå, selv den bedste og fineste gin, rom eller vodka. Nordisk spiritus er hot, bare ikke i norden, og det er sgu for åndssvagt,” siger Frederick-Sebastian Krause, indehaver af verdens første akvavit-bar Rastløs og producent bag akvavitterne VI.ER Akvavit.

Provo-punk, undergrund og dekadence
Der er ikke meget tante Oda eller morfar over Rastløs, der med sit punkede provo-udtryk vil vise folk en sjovere og mere uventet side af akvavitten.

“Rastløs ønsker at bidrage til den positive udvikling, som akvavitten de senere år har gennemgået. Dygtige folk som Copenhagen Distillery, folkene bag akvavit- og snapsefestivalen Spirikum, cocktailbarer som Duck and Cover, Lidkoeb og restauranter som Høst eller Barr er blot nogle af dem, der har været med til at vise verden, at akvavit er lige så meget hipster-fuldskæg, tatoveringer og punk rock, som det er dekadente cocktails, forførende eksotiske drinks og stilrene destillater af nordens urter og noter. På Rastløs vil vi favne alt dette og give mulighed for både fordybelse og spas. Vi ønsker kort sagt at starte en akvavitrevolution, så det giver meget god mening at starte den på Nørrebro,” siger Frederick-Sebastian.

Akvavit er hot i udlandet
Nordisk akvavit har længe haft et støvet og kedeligt ry i sin egen hjemegn, hvor mere eksotiske spiritusvarianter har formået at vinde kundernes affektion. Mens det modsatte faktisk er tilfældet i udlandet. Her er man i den grad begyndt at få øjnene op for akvavitten, der bliver serveret på cocktailbarer i metropoler rundt om i verden. I USA er der faktisk over 25 destillerier, som er begyndt at producere egen akvavit.

“Jeg har anvendt akvavit, lige siden jeg opdagede den tilbage i 2010. Jeg glæder mig til at se flere akvavit-brands få succes på markedet, og jeg spår helt klart akvavit en mere interessant og lovende fremtid end mezcal-trenden,” lyder det fra ejeren af Mace, Nico de Soto, i New York, nr. 42 på Worlds 50 best bars, og han er ikke den eneste på den internationale barscene, som er vild med akvavit.

“Akvavit er et godt eksempel på en kompleks, moderne spriritus med stor tradition. Fremragende at blande i cocktails, og passer samtidig perfekt til vores Middelhavs-mentalitet og -kultur. Det er en af de mest lovende spirituser, jeg kan komme i tanke om, og i fremtiden vil den helt sikkert være en af de mest eftertragtede spirituser verden over,” siger indehaveren af The Clumsies i Athen, nr. 6 på Worlds 50 best bars.

Om akvavit-baren Rastløs
På Rastløs er der fokus på akvavit i alle mulige og umulige afskygninger. Som navnet antyder, så skal der gerne ofte ske noget nyt, så der vil være en løbende rotation i udvalget af både akvavitter, drinks og øl. Så selv gengangere altid vil have en oplevelse af, at der er noget nyt og særligt, som venter på dem, næste gang de kommer på besøg.

Åbningstider: Onsdag til lørdag 16-24 fra 15. juni 2018 (for alle)

Find Rastløs på Facebook og Instagram under @Rastlosakvavitcph, baren har ingen hjemmeside.

Om Frederick-Sebastian Krause og VI.ER Akvavit
De første flasker af VI.ER AKVAVIT så første gang dagens lys i april 2016. Efter at have fulgt den voksende interesse for dansk produceret spiritus undrede det at de få producenter der var, lagde så meget vægt på udenlandske spirituskategorier. Hvorfor ikke tage fat på det der lå os nærmest og som er den del af den historie vi alle hører til – nemlig den nordiske akvavit. Ud fra det satte Frederick sig til at udvikle en premium akvavit, så folk igen ville nyde det at drikke akvavit samt lave noget folk vil være stolte af at kalde en del af deres kulturelle arv. En akvavit blev til to og to blev til tre og tre bliver til flere løbende, så det forunderlige og finurlige akvavitunivers åbnes op og gøres tilgængeligt for alle – både i Norden og i resten af verden. VI.ER AKVAVIT tilbyder alle at blive en del af den nordiske livsstil – nu også med egen akvavit-bar, Rastløs på Nørrebro

Detaljer

Dato:
juni 15
Tidspunkt:
16:00

Sted

Rastløs
Ravnsborg Tværgade 7
København N, 2200 Danmark
+ Google Map