Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Sølund åbner dørene

12. oktober 2018 17:00

Det er ikke hver dag, at plejehjem åbner dørene op. Men til Kulturnatten vil Sølund åbne op for et væld af oplevelser med både koncerter, fællesspisning, fotoudstilling og et indblik i det nye Sølund i hjertet af Nørrebro.

Gospelkoncert med Lighthouse
Sølund er et plejehjem, der i dagligdagen har fokus på musik. Derfor vil plejehjemmet naturligvis også have musikalske indslag på årets Kulturnat.

Her vil det være gospelkoret Lighthouse, der står for den musikalske underholdning. De spiller to koncerter hhv. klokken 19 og 21 og der er fri adgang for alle med kulturpas.

Det nye Sølund – i hjertet af Nørrebro
Sølund, som vi kender det i dag, skal rives ned, bygges om og gøre plads til fremtidens plejehjem.

Men det er ikke kun de ældste københavnere, der skal bo på matriklen. Fremover skal der være et endnu større møde mellem de forskellige generationer, da der også skal bygges nye ungdomsboliger og en børnehave på grunden.

Ambitionen er, at der skal være mere interaktion med lokalområdet. Derfor skal der blandt andet laves direkte gennemgang fra Sølunds midterområde og ned til søen, der skal give endnu mere liv i området.

På aftenen kan du også se modeller og planer for det nye byggeri samt høre mere om det nye Sølund.

Fællesspisning på tværs af generationer

Klokken 17.30 åbner dørene også op til fællesspisning på tværs af generationer, hvor alle – unge såvel som ældre, familie såvel som forbipasserende nysgerrige – er velkomne til at spise med.

Hovedretten koster kun 50 kroner og det vil være muligt at købe vin, øl og vand på aftenen. Velbekomme! Menuen er forloren skildpadde, æg og flute til hovedret og vanillepannacotta med kirsebærsauce til dessert.

Foto-udstilling om ’Hverdagens små øjeblikke’
Jo ældre vi bliver, jo lavere gear skifter vi til. Hverdagen er ikke længere en lang “to do”-liste. Og det er kan næsten føles som om, at dagene bliver længere.

På Sølund er der tid til at sætte pris på hverdagens små øjeblikke. En god kop kaffe og en ostemad. En sang fra barndommen. Et fotografi, der vækker minder. En smuk buket blomster. Et godt grin med bedste vennen. Lidt sol i øjnene. En kold fra kassen.

Med en billedserie fra Sølund vil du blive taget med på en refleksionsrejse ud i hverdagens små øjeblikke. Det er vigtigt, at du stopper op og lægger mærke til hverdagen og dens finurligheder.
Udstillingen er lavet i samarbejde med CPH-Live.

Dørene til Sølund åbner klokken 17.00 den 12. oktober. Adressen er: Ryesgade 20A, 2200 København N.

Detaljer

Dato:
12. oktober 2018
Tidspunkt:
17:00

Sted

Sølund
Ryesgade 20A
København N, 2200 Danmark
+ Google Map