Slut september og over i oktober 2022

Vi følger i kunstens spor, jernbanens fremtid og besøger Magtens Ø Viser Holmens hemmeligheder og Nyboders gamle huse frem Fortæller om skæbner fra kirkegården til Christianshavn Og følger forbryderne, når mørket falder på

Tiden iler, men vi er lidt på forkant og har lagt planer for at fortælle historier og afsløre hemmeligheder om byen i de næste måneder.

Se vores program for Åbne Ture frem til november.

Ture frem til 11.10.

Torsdag 22.9. kl. 11.00. På opdagelse på Holmen. Morten Lander Andersen viser rundt på flådens gamle værft og hovedkvarter på Nyholm med Spanteloftbygningen, Mastekranen og de andre historiske bygninger og fartøjer. Køb billet.

Torsdag 22.9. og 29.9. kl. 17.30. Olsen Banden i hjertet af Valby. Tag en omgang med Egon og Benny og Kjeld, lyt ikke til mig, du skal prøve det selv. Det er de to sidste torsdage i år, hvor Jesper viser, hvor Banden holdt til, og der blev skabt stor filmkunst i de små gader. Køb billet til 22.9.Køb billet til 29.9.

Fredag 23.9. kl. 11.00. På opdagelse på Banen. Vi kigger på DSB’s gamle værksteder og rangerterræn, og ser hvor der kommer boliger, økologisk café. Der er store planer for, at det skal blive en ny bydel. Thomas Warburg viser rundt. Køb billet.

Lørdag 1.10. kl. 11.00. Kunst i Byen. Vi ser på byens kunst med guide og billedkunstner Jeanette Land Schou. Hvad passer ind, hvad står ud, og hvad får os til at standse op. Vi starter på Rådhuspladsen og dukker derfra ned i gader og stræder. Køb billet.

Onsdag 5.10. kl. 16.00. Slotsholmen – Magtens Ø. Der er valg i luften, når Thomas Warburg kortlægger Danmarks politiske centrum med spændende bygninger, stærke symboler og skjulte forbindelser. Køb billet.

Lørdag 8.10. kl. 11.00. Kunsten langs Kajen. Der er statuer, skulpturer, dekorationer og specielle bygninger langs Nyhavn og kajen. Jeanette Land Schou stiller kunsten til skue og lægger op til diskussion på turen fra Kongens Nytorv til Slotsholmen. Køb billet.

Lørdag 11.10. kl. 11.00. Nyboders Pris. Christian IV lagde grunden til søfolkenes kvarter, der rummer århundredes historier. Hør om de gamle bygninger, tradtionerne, og hvordan Nyboder har overlevet flere århundreders udvikling i byen omkring. Køb billet.

Faste ugentlige ture i efteråret

Søndage kl. 14.00. Gadedigteren på Assistens. Efteråret tilføjer sin poesi til Gadedigterens beretning om borgere og digtere på den romantiske kirkegård, hvor fortællinger om liv, død og kærlighed fletter sig ind i hinanden. Mødested: Kapelpladsen, Kapelvej 4. Køb billet til en af søndagene. (N.B. ikke søndag 2.10.)

Christianshavn Lørdagstur kl. 11.00 hver lørdag. Lad dig løb om hjørner med, når Jeannie Krysiak viser rundt i sit gamle og sære kvarter med historier om store mænd, kunstnere, drankere og beboere, der har kæmpet for at passe på Havnens hygge og særlige stemning. Køb billet til en af lørdagene.

Vejviserens abonnenter kan købe billetter til gammel pris, 125 kr., og ikke 150 kr. Ved bestilling på Billetto: Tryk på “Rabatkode” og skriv MAJKAT i feltet, der dukker op. Billetter med rabat og private ture kan også bestilles via info@byvandring.nu

Edderkoppen – en rejse ind i underverdenen. I den mørklagte tid under og efter Besættelsen, var der en, der samlede trådene og gav folk, hvad de længtes efter. Vi er på sporet af den legendariske sortbørskonge og hans liv i fire bydele på en helaftenstur med sjusser, skandaler og noget, der minder om sandheden. Premiere torsdag 20.10. Pris 500 kr. eller 400 kr. for jer abonnenter. Køb billet på Billetto.

Byvandring.nu byder op til tur og tager imod forslag. Køb billet via Billetto, skriv en e-mail til os eller bestil en privat tur.