Fra Åndernes Rige til Kirkegårdens digtere
Christianshavns kanaler og Fredensborgs alléer
Street Art på stenbroen og planer for baneterænnet
Krig og erindring på Østerbro og med Strunge ind i mørket

September byder på byen i historier, billeder i gaderne og planer på bordet.

Latinerkvarteret. Klaus Grundtvig viser omkring i gader og gårde omkring universitetet. Hør om professorer, traditioner, og kollegier i det lærde København, og om studentens muntre liv. Mødested Nørreport Stationsplads ved Fiolstræde (Kaffetårnet).
Køb billet til søndag 19.9. kl. 14.00.Køb billet til onsdag 22.9. kl. 14.00.

Kampen om Gavlene. Med Thomas Warburg. Vi kigger på murflader med flotte farver, og officiel og uofficiel Street Art i sidegaderne. Kunstnere af alle slags tolker og taler til bydelens sjæl. Start fra Vesterbros Hjerte ved Victoriagade 8.
Køb billet til torsdag 23.9. kl. 16.30.Køb billet til torsdag 7.10. kl. 16.30.

Hver lørdag kl. 10.00. Byvandring på Banen. Nu ligger der en vidtgående plan for Statsbanernes Centralværksteder på Otto Busses Vej, og vi laver igen ugentlige vandringer i jernbanebyen. Start ved Carlsberg S-togsstation, og slut ved Banegaarden med café og økologisk gårdbutik.
– Køb billet –

Hver lørdag eftermiddag. Christianshavns Lørdagsvandring.
Bydelen er kendt og elsket i Danmark og unik i Norden. Hør historier fra 403 års broget byliv.
Turene 18.9. og 25.9. starter kl. 14.00.
Fra 2.10. og frem starter turene kl. 13.00.
– Køb billet –

Hver søndag kl. 10.00. Omkring Fredensborg Slot. Ved Fredensborg-guiderne. Efteråret træder i karakter i enevældens park, mellem skov, symmetriske alléer og symbolladede monumenter. Snart går den vilde jagt. Mødested ved porten til slottet.
– Køb billet –

Hver Søndag kl. 14.00. Gadedigteren på Assistens. Christian Kronman gør de døde digteres ord levende, og fortæller deres historier, når han følger Kærlighedsruten og Digterruten på Nørrebros evigt unge kirkegård. Mødested på pladsen foran kapellet, Kapelvej 4.
– Køb billet –

Tre ture med Morten Lander Andersen
(Se den fuldstændige liste med alle byvandring.nu ture på Billetto )

Fredag 17.11. kl. 11.00. Ryparken – fra kaserne til mindelund og naturpark. Morten viser rundt i det gamle militærområde og fortæller om tiden 1940-45 gennem monumenterne. Mødested Tuborgvej 33.
– Køb billet –

Søndag 26.9. kl. 11.00. Blandt Fjender. En højspændt tur om Østerbros, besættelse med paranoide nazister og desperate modstandsfolk i Rosenvænget og omkring Trianglen. Mødested: hjørnet af Kristianiagade og Dag Hammarskjölds Allé 2.
Køb billet

Lørdag 2.10. kl. 17.00. Strunge i København. Vi opsøger det elektriske årti, guidet af Michael Strunges ord og livet i 1980’ernes hektiske liv med kunst og konflikter og møder med andre digtere, da verden var kold og natten var ung. Turen går mellem dag og nat, fra trappen foran Rådhuset.
Køb billet

Vores maksimale gruppestørrelse på Åbne Ture er 25 personer + guide. Man oplever med ørerne, øjnene, fødderne og via vind og vejr . Bestil via Billetto, skriv en e-mail til os eller bestil en privat tur .

15 minutter omkring Forum Metrostation.

Byvandring.nu optrådte tidligere i september på Møde- og Eventmesse i Forum – i en bygning der har oplevet seksdagesløb, sabotage, og hvor der under Corona i 2020-21 blev testet op til 15.000 mennesker om dagen. I forbindelse med messen lavede vi en gå-selv-tur i området. Hør om udviklingen fra rodet udkant til moderne mødested, og se karakteristiske dekorationer fra tiden i den omgivende by.

Find artikel og miniguide her.

Copyright © 2021 Byvandring.nu, Alle rettigheder forbeholdt (citat med henvisning til hjemmeside).
Denne mail bliver sendt til jer, der har været på tur med www.byvandring.nu