Juli 2021 med byvandringer

View this email in your browser

Vesterbro til Carlsberg med sidespring
Slotsholmen i ferieflor og kunsten langs kajen
Christianshavn rundt og fra Amagerbro til Sundbyerne
Kanalkvarteret Frederikssholm og Østerbros hemmelige have

Vesterbrovinkler – Istedgade, Kødbyen, kolde øl, stenbro og skyskrabere

Ind med 4-toget. Hver torsdag kl. 17.30 kan man komme omkring på Vesterbro, og se hvor kvarteret har bevæget sig, fra Hovedbanegården over Kødbyen og ned ad Istedgade. Thomas Warburg tager den aktuelle temperatur og fortælle den store historie om forstaden der blev brokvarter, om de sociale udfordringer, de kulturelle muligheder og nye mødesteder på Stenbroen. Start fra modeltoget på Hovedbanegården.
Køb billet til 8.7.Køb billet til 15.7.Køb Billet til 22.7.Køb billet til 29.7.

Carlsbergbyen. Hver onsdag kl. 12.00. kan man se den anden ende af bydelen, når John Voldfrom fører os gennem Carlsbergs lange historie med håndværk, kunst og videnskab og markant byggeri, der blander sig med skyskrabere, rækkehuse og torve. Kan Carlsbergbyen leve op til sit slogan om ”Mere København til Københavnerne”? Mødested Carlsberg Station.
Køb billet til 7.7.Køb billet til 14.7.Køb Billet til 21.7. Køb billet til 28.7.

Se også forneden om Tove Ditlevsen tur lørdag 11.7. kl. 19.00. – Køb Billet.

Andre faste ugentlige ture i sommeren 2021
Vi har en gruppestørrelse på 25 personer + guide. Vi holder afstand og holder os friske. Bestil via Billetto, skriv en e-mail til os eller bestil en privat tur .

Hver lørdag kl. 14.00. Christianshavn Lørdagsvandring. Et levende kvarter med mange historier, fra bolværket til baghusene, og fra Dæmonernes Port til tårnets top. Mødested Christianshavns Torv – Køb billet.

Hver søndag kl. 14.00. Gadedigteren på Assistens Kirkegård. Christian Kronman går Digterruten mellem sten og strofer, og låner de døde digteres ord, når han ikke følger Kærlighedsruten mellem gravene i det grønne. Mødested Kapelvej 4 (gennem porten). – Køb Billet.

Andre Åbne Ture i juli

Onsdag 7.7. kl. 17-19. Kunsten på kajen. Jeanette Land Schou tager turen fra Kongens Nytorv til Slotsholmen med et blik på havnen og dens skulpturer, bygninger, rum og de gode historier der hører til. Mødested ved Hestens Mule. – Køb billet.

Torsdag 8.7. kl. 17-18.30. Den Hemmelige Have på Østerbro. Classens have blev opført med palæ, park, fiskedam og skole for en industripioner i 1700-tallet. Morten Lander Andersen afdækker sporene på Indre Østerbro, i et område der senere blev både slagmark og boligkvarter. – Køb billet.

Fredag 9.7. og 23.7. kl. 14.00. Slotsholmen.
Magtens midtpunkt med store bygninger, mærkelige monumenter, pompøse portaler og skjult idyl. Jeannie Krysiak viser omkring i Danmarks historie og det politiske landskab. Mødested v. rytterstatuen af Frederik d. 7. Køb billet til 9.7.Køb billet til 23.7.

Onsdag 14.7. kl. 14.00. Frederiksholm og frem til Gammel Torv. Oplev det ukendte kvarter langs Frederiksholms Kanal. Klaus Grundtvig fortæller om svenskernes storm i 1659, historier fra palæerne og om livet i det gamle Vester Kvarter.
Mødested ved Blox. – Køb billet.

Søndag 25.7. kl. 14.00 Amagerbro. Vi starter, hvor Boulevarden møder Amagerbrogade, finder frem til de gamle landsbyer Sundbyøster og Sundbyvester, og runder Eberts Villaby. Klaus Grundtvig fortæller om hvordan byens gamle udkant blev til et broget kvarter i København. – Køb billet.

Tove Ditlevsen og Vesterbro

Byvandring.nu laver udendørs undervisning. I artiklen “De Vagtsomme Øjne” fortæller Paul Hartvigson om at introducere vore dages store elever til Tove Ditlevsens barndom. Artiklen kan også bruges som guide til at besøge Ydre Vesterbro på egen hånd.

Der er langt fra Vesterbro anno 2021 til Barndommens Gade ca. 100 år før, og 8.a. er ikke det nemmeste publikum. Hvis man kan fange deres opmærksomhed, ved man at turen fungerer. Så vi kan sagtens påstå at vore ture er testet på skoleklasser.

Søndag 11.7. kl. 19-21. Tove Ditlevsen tur med Paul Hartvigson.

Oplev sommerstemning, byliv og digte på en aftenvandring fra Enghave Plads på jagt efter Barndommes Gade med brudstykker af en digter og sider af en bydel. – Køb billet.

Copyright © 2021 Byvandring.nu, Alle rettigheder forbeholdt (citat med henvisning til hjemmeside).
Denne mail bliver sendt til jer, der har været på tur med www.byvandring.nu

 

Del på sociale medier