I dag udruller Bolt, den førende mobilitetsplatform i Europa, elektriske løbehjul i Københavnsområdet, efter at ny aftale om fastlagte parkeringsområder er trådt i kraft. Bolt, der allerede er til stede i Odense, har til formål at gøre transport for folk i Københavnsområdet mere bæredygtig, sikker og bekvem.
Link
Fra og med i dag kan københavnske brugere leje et el-løbehjul fra Bolt via Bolt-appen. Bolt blev grundlagt i Estland og gjorde sit indtog på det danske marked i juni 2021. El-løbehjulene, der allerede er til stede i Odense, kan findes og bookes via Bolt-appen, som er tilgængelig til iOS her og Android her.
Med mere end 75 millioner kunder i 45 lande i Europa og Afrika på tværs af alle virksomhedens produktlinjer samt med el-løbehjul i mere end 130 europæiske byer er virksomheden Europas førende leverandør af mikromobilitet. Bolt tilbyder bæredygtig og ansvarlig mobilitet i byerne til overkommelige priser.
“Vi er meget begejstrede for at udvide vores forretning på det danske marked, og med den nye aftale om fastlagte parkeringsområder er vi overbeviste om, at vi kan være med til at forbedre og fremskynde Københavns overgang til grønne mobilitetstjenester, som allerede er godt i gang,” siger Alexander Liljeblad, nordisk landechef hos Bolt.
Udruller op til 800 el-løbehjul i hele København
Bolt vil gradvist udrulle 800 el-løbehjul i hele byen over den næste tid. For ikke at overbelaste visse områder vil el-løbehjulene blive opstillet over hele byen i udvalgte parkeringszoner, som kommunen har udpeget.
El-løbehjul fra Bolt vil være tilgængelige i de nordlige dele af Nørrebro og Østerbro, store dele af Vesterbro samt dele af Refshaleøen, Brønshøj og visse dele af Amager. I overensstemmelse med den gældende lovgivning kan brugerne ikke afslutte deres tur i centrum af København, men det er muligt at køre gennem dette område. Sammen med andre operatører drøfter Bolt i øjeblikket nye udpegede opsamlings- og afsætningszoner, der placeres inden for cirka hver 400 meter i bymidten.
Stort fokus på sikkerhed
Sikkerhed er afgørende for Bolt, og derfor har virksomheden oprettet et “Safety Toolkit”, som er en måde at tilskynde alle Bolt-brugere til at være mere ansvarlige for deres egen sikkerhed.
Denne værktøjskasse kan findes i appen og indeholder elementer som ‘Beginner Mode’, der begrænser den maksimale hastighed og lærer brugeren at betjene en elektrisk scooter, sikkerhedstips for begyndere og oplysninger om lokale regler for mikro-mobilitet. I appen opfordrer Bolt også alle brugere til at bære hjelm.
“Brugernes sikkerhed er vores absolutte topprioritet, og vi vil gøre alt, hvad vi kan for proaktivt at uddanne både nye og eksisterende brugere af el-løbehjul om sikkerhedsforanstaltninger, god parkeringsadfærd, og hvordan man kører ansvarligt på el-løbehjul,” siger Alexander Liljeblad.
Som en yderligere proaktiv sikkerhedsforanstaltning har Bolt for nylig stoppet udlejningen af løbehjul i Odense i løbet af natten i weekenderne. Det natlige forbud gælder også i København samt i de 13 andre byer, hvor virksomheden tilbyder el-løbehjul i Sverige og Norge.
Tilbyder den nyeste generation af el-løbehjul
Bolt har planer om at lancere sin specialudviklede el-løbehjulsmodel ‘Bolt 4’. De anvendte materialer er 100% genanvendelige, og det modulære design gør det nemt at reparere og udskifte de enkelte moduler. Takket være det robuste og modulære design har modellen en beregnet levetid på op til 60 måneder. I september 2019 meddelte Bolt, at alle ture med virksomheden i Europa var 100 % CO2-neutrale, Linkog sidste år opnåede Bolt en – på totalt plan – klimapositiv drift med Bolt E-Scooter Sustainability Pledge. Link
“Med vores el-løbehjul i Odense og København – og forhåbentlig andre danske byer i den nærmeste fremtid – tilbyder vi et omkostningseffektivt, klimaneutralt og bæredygtigt alternativ til traditionelle mobilitetsløsninger. Med Bolt 4-designet og -funktionerne fremmer vi trafiksikkerheden, samtidig med at vi skaber en øget forståelse for lokale bestemmelser,” siger Alexander Liljeblad.
Lavere priser kan forbedre sikkerheden
Baseret på indsigter og brugerdata fra andre markeder fremfører Bolt budskabet om at, overkommelige priser ofte leder til sikrere ture.
“Hvis brugerne ikke er presset af prisen, er deres ture mindre stressende. Det betyder, at de er mere tilbøjelige til at respektere trafiklys samt cyklister, fodgængere og biler. Derfor mener vi, at lavere priser og sikkerhed går hånd i hånd,” siger Alexander Liljeblad.
Vil være med til at forbinde byen
Bolt ønsker at bidrage til at forbedre den lokale mobilitet i Københavnsområdet, så det bliver lettere for både lokale og besøgende at rejse gennem bymidten samt til og fra de omkringliggende byområder som Nordhavn, Refshaleøen og Valby.
“Danmark – og København i særdeleshed – er på forkant, når det kommer til digitalisering og bæredygtighed. Der er en stor efterspørgsel efter alternative bæredygtige mobilitetsløsninger og en stor vilje blandt befolkningen til at rejse mere effektivt. Derfor er vi meget begejstrede for endelig at være i København og for at se, hvordan vi også kan hjælpe andre vigtige byer samt hjælpe mennesker, for hvem transport er en naturlig del af hverdagen,” siger Alexander Liljeblad.
Tilgængelig i over 100 europæiske byer
Bolt er en af de førende mobilitetsudbydere inden for mikromobilitet har netop nået en vigtig milepæl. El-løbehjul og elcykler fra Bolt er nu tilgængelige i mere end 100 byer i Europa, herunder de nordiske markeder, hvor Bolt har haft stor succes.
Pris og tilgængelighed
Som et særligt lanceringstilbud kan el-løbehjul lejes for kun 2 kr. pr. minut uden oplåsningsgebyr. Det betyder, at en 10-minutters tur vil koste ca. 20 kr., mens en 3-minutters tur vil koste ca. 6 kr. Bolt har en ambition om altid at være den mest overkommelige udbyder på markedet, når det kommer til pris.
Hent Bolt-appen
Download Bolt-appen til iOS her Linkog Android her. Link