noerrebro-L

Vind Dragespringvandet

"Dragespringvandet", med undertitlen "Historien om vandkunsten på Rådhuspladsen", er udgivet af Politikens Forlag og fortæller hele springvandets historie. Bogen er rigt illustreret med alt fra Bindesbølls og Skovgaards originaltegninger til fotos af springvandet omgivet af københavnere gennem de mere end 100 år, det har prydet Rådhuspladsen. Du kan deltage i konkurrencen. Måske heldet er med dig?
Vind Dragespringvandet

Gadefest på Nørrebro - Musik, street food og fællesskab

Gadefest på Nørrebro - Musik, street food og fællesskab
Festivalen er udviklet af Nørrebro Bycenter med ambitionen om at skabe et kulturelt samlingspunkt – for lokalmiljøet såvel som for ny dansk musik. Entréen er gratis, så alle, der har lyst, kan deltage, og koncertprogrammet er sammensat med fokus på navne, der skinner særligt stærkt på den danske upcoming-scene lige nu. Få et overblik her.

Politiet sætter øget fokus på skolevejene

Hovedparten af landets politikredse gennemfører i ugerne 32 og 33 målrettede indsatser på skolevejene i forbindelse med skolestart, hvor mange tusinde børn, som er nye og urutinerede trafikanter har første skoledag.
Politiet sætter øget fokus på skolevejene

VM i badminton kommer på skemaet hos skoleklasser

VM i badminton kommer på skemaet hos skoleklasser
Ketsjere og fjerbolde indtager skoleskemaet de næste to uger i flere københavnske folkeskoler. Ikke blot i idrætstimerne men også i matematik og historie kommer badminton til at fylde. Årsagen er det kommende VM i badminton i Royal Arena, København. I den forbindelse har københavnske folkeskoler fået tilsendt undervisningsmateriale, hvor badminton indgår, og skolerne har samtidig mulighed for at komme gratis ind og se verdensstjernerne på nært hold. Kenneth Andersen, som efter sommerferien overtager to 6. klasser på Guldberg Skole, Nørrebro, ser det som en mulighed for at give sine elever en unik oplevelse.

IKEA København – åbner 16. august 2023

Glæd dig til et nyt og anderledes IKEA d. 16. august 2023. Taghave med udsigt over byen, 500 cykelparkeringspladser og IKEA ladcykler til låns. Og selvfølgelig et varehus fyldt med inspiration. Fyld en blå IKEA-pose med det, du kan bære, og få resten leveret direkte hjem til dig.
IKEA København – åbner 16. august 2023

Inspiration, viden og oplevelser

Inspiration, viden og oplevelser
Denne sensommer og efterår byder Københavns Stadsarkiv igen i år på en række spændende foredrag og workshops. Fra midt i august vil programmet ligge klar på hjemmesiden. En enkelt af august måneds byvandringer har stadig ledige billetter, nemlig: “Usle oldinge og agtværdige ældre” – Gammel i 1700-1900-tallets København. Byvandring: 31. august kl. 15-17 Hør om liv, skæbner og omsorgen for …

Skærpet grænseindsats mod Sverige og i Københavns Lufthavn

I Københavns Lufthavn øger Københavns Politi kontrollen af passagerer ved ankomst fra andre Schengen-lande. Ved Øresundsbroen foretager politiet allerede stikprøvebaserede kontroller. Den midlertidige skærpelse af grænsekontrollen betyder, at disse kontroller oftere vil finde sted. Der vil blive gennemført stikprøvebaserede kontroller af passagerer i tog fra Sverige, ligesom der vil være kontrol af passagerfærger. Den skærpede grænseindsats gennemføres indtil videre til og med den 10. august.
Skærpet grænseindsats mod Sverige og i Københavns Lufthavn

Pas på: Mange børn færdes alene i trafikken til skole

Pas på: Mange børn færdes alene i trafikken til skole
En stor del af skolebørnene går eller cykler til skole uden følge af en voksen. Pas godt på dem, lyder opfordringen nu fra Rådet for Sikker Trafik og politiet. Politiet er klar med kontrol på skolevejene.
facebook