noerrebro-L

HOFOR sænker prisen på bygas igen

Det er egentlig meget simpelt. Markedspriserne for både biogas og naturgas har forsat sit fald, og derfor kan HOFOR nu sænke prisen for kunderne for anden gang i år. ”Vi skal ikke lave underskud, men vi skal heller ikke have et større overskud. Nu er priserne på biogas og naturgas faldet gennem længere tid, og derfor justerer vi prisen igen, så kunderne får glæde af faldet i vores omkostninger,” siger en glad gaschef i HOFOR, Morten Stanley.
HOFOR sænker prisen på bygas igen

GOD SOMMER!

GOD SOMMER!
Nørrebro Lokaludvalg holder sommerferie her i juli. Sekretariatet er tilbage mandag den 29. juli. Derfor låner de heller ikke ladcyklerne ud i juli. De kan bookes igen fra uge 32.

50.000 KR. TIL TRANSMOGRIFFEN

Nørrebro Lokaludvalg har valgt at Transmogriffen skal have de 50.000 kr. Transmogriffen er et frivillig drevet værested, rettet mod at støtte ensomme, udsatte og psykisk sårbare unge mellem 18-35 år. Med små 400 brugerbesøg hver ½ år og et sted drevet udelukkende af frivillige på nær rengøring og lønnede timer til regnskab, og et forholdsvist lille driftsbudget – er de dybt imponerede, og stolte over at netop et sted som Transmogriffen ligger her i vores bydel og gør en forskel for så mange!
50.000 KR. TIL TRANSMOGRIFFEN

Ny opgørelse viser store lokale forskelle på børnefattigdom i København

Ny opgørelse viser store lokale forskelle på børnefattigdom i København
Opgørelsen viser også, at børnefattigdommen er ulige fordelt på tværs af kommunens bydele. Lidt under halvdelen af byens fattige børn bor i enten Brønshøj-Husum, Bispebjerg eller på Nørrebro. I Brønshøj-Husum, hvor andelen af fattige børn er størst, vokser 9,2 procent af børnene op under fattigdomsgrænsen.

Du skal passe på i det varme vejr

Hedeslag kan komme langsomt. For nogle kan det være svært at opdage i tide, at man er ved at nå en kritisk overophedning. Et hedeslag er karakteriseret ved forskellige symptomer, som ikke alle behøver være til stede på samme tid. Få gode råd her.
Du skal passe på i det varme vejr

Politikere giver håndslag på en ny retning for skoler og dagtilbud

Politikere giver håndslag på en ny retning for skoler og dagtilbud
Et enigt Børne- og Ungdomsudvalg har den 26. juni 2024 besluttet en retning, som styrker skoler og dagtilbud i København, så flere børn kan blive i fællesskaberne der. Men det bliver uden et måltal. Politikerne har besluttet en række pejlemærker, som angiver retningen,

BILFRI SØNDAG PÅ NØRREBROGADE

Kom ned til årets hyggeligste søndag eftermiddag på en bilfri Nørrebrogade! Søndag den 15. september kl. 14.30-18 spærrer de for 7. gang Nørrebrogade for biler og inviterer alle ud på en bilfri Nørrebrogade. Nørrebro Lokaludvalg køber flere tusind stykker kridt, så de er klar til årets største kridtmaleri på Nørrebrogade. Men tag gerne også selv kridt med!
BILFRI SØNDAG PÅ NØRREBROGADE

Se hvilke institutioner som bliver berørt af nedjustering

Se hvilke institutioner som bliver berørt af nedjustering
Et flertal i Borgerrepræsentationen stadfæstede på mødet den 25. juni med en enkelt undtagelse det som Børne- og Ungdomsudvalget var kommet frem til på deres seneste møde. Se listen over hvilke institutioner, som berøres af beslutningen her..

Besøg skolernes legepladser i sommerferien

Er I nysgerrige efter at se, hvad legepladsen på den lokale skole har at byde på? Måske skal dit barn begynde i skole efter ferien og ønsker at blive fortrolig med skolens legeplads på forhånd. Eller måske vil I gerne opleve, hvordan byens andre skolers legepladser ser ud. Alle børn er velkomne til at lege på de fleste af byens skolers legepladser i sommerferien.
Besøg skolernes legepladser i sommerferien

Kulturnatten uddeler 3,8 millioner kroner i støtte til kulturarrangementer i København og på Frederiksberg

Kulturnatten uddeler 3,8 millioner kroner i støtte til kulturarrangementer i København og på Frederiksberg
Det store beløb er bevilget til i alt 67 museer, kirker, biblioteker, kulturhuse, slotte m.m., som har søgt om støtte til at åbne dørene for publikum og skabe unikke kulturarrangementer på årets Kulturnat. Midlerne kommer udelukkende fra salg af Kulturpas, og samlet har Kulturnatten igennem de sidste 30 år uddelt intet mindre end 55.739.393 kr. for at fremme kulturen, siden den første Kulturnat så dagens lys i 1993.

Nørrebro Lokaludvalg's input til budget 2025

Budgetforhandlingerne til Budget 2025 er i fuld gang og vi har sendt en række forslag til politikerne, som de synes de skal afsætte midler til. Deres input er alle tiltag, der imødekommer længerevarende lokale ønsker, løser udfordringer og indfrier potentialer på Nørrebro. De håber politikerne vil tage inputtene med i forhandlingerne og bruge indspillet i den fremadrettede planlægning. Ønskerne er ikke sat op i prioriteret rækkefølge, men opdelt efter forvaltningsområder. Få et overblik her,
Nørrebro Lokaludvalg's input til budget 2025

Flere parkeringspladser i København reserveres til erhvervslivet

Flere parkeringspladser i København reserveres til erhvervslivet
At finde en parkeringsplads i visse dele af København kan sommetider føles som at lede efter en nål i en høstak, og dermed spilder blandt andet håndværkere kostbar tid, når de er på opgave i hovedstaden. For at gøre det lettere for erhvervslivet at løse københavnernes behov, har fire partier (Ø, S, SF, Å) besluttet at konvertere 40 almindelige parkeringspladser forskellige steder i byen til erhvervsparkeringspladser i tidsrummet 7-17. De nye pladser er en udløber af et forslag om netop flere parkeringspladser til gulpladebiler, og teknik- og miljøborgmester Line Barfod (EL) er glad for, at det nu bliver gjort en smule lettere at være håndværker med behov for en bil i København:

Region Hovedstaden ønsker flere gymnasiepladser i København

Der er fortsat unge i hovedstadsregionen, der ikke kan få en plads på et alment gymnasium (stx) i nærheden af hvor de bor. Det gælder særligt unge i København og på Frederiksberg, hvor otte ud af 10 offentlige stx-gymnasier har flere ansøgere, end der er plads til. Hos de øvrige to gymnasier er der heller ikke plads til flere lokale ansøgere.
Region Hovedstaden ønsker flere gymnasiepladser i København

Transformation - den nye tids leder

Transformation - den nye tids leder
At komme fra at være en larve, og blive forvandlet til en sommerfugl, er en transformation af de helt store. Som leder må du nødvendigvis transformationen igennem, netop for at finde ud af hvem du er og hvilken leder du ønsker at være. Og netop forvandlingen kan betyde ALT for dig, dit fremtidige lederskab og den organisation du er en del af.

Er jorden giftig?

I efteråret 2022 begyndte et kæmpe detektivarbejde i forbindelse med gennemgang af ca. 2000 grunde i Københavns Kommune. Arbejdet var igangsat af Region Hovedstaden. På grundene havde der tidligere været bl.a. tankstationer og renserier. Derfor kom de under mistanke for at være forurenede. I undersøgelsen bliver der brugt enorme mængder arkivmateriale til at dokumentere, om aktiviteterne har været på ejendommen eller ej.
Er jorden giftig?
facebook