noerrebro-L

Tyvstart på årets lysfestival

Tyvstart på årets lysfestival
Vintermørket er over os, og de lyse timer er få, men årstidens begrænsede dagslys giver i stedet mulighed for at lade lyskunst illuminere i mørket. Og selvom der er tre uger til den officielle begyndelse på dette års lysfestival, kan du allerede fra mandag d. 16. januar tage hul på festivalens mange oplevelser. På Vestre Kirkegård kan man nemlig opleve fire nye, midlertidige lyskunstværker af kunstnerne Those Guys Lightning, Anna Rosa Hiort-Lorenzen, Scenograferne og Tokyo Blue.

Liv Nimand Duvå besøger Nørrebro Bibliotek

Hun fik Bodil og Jørgen Munch-Christensens Kulturlegat i 2017 for sin debutroman ”Vi er vel helte". Siden har hun udgivet de kritikerroste romaner Rosenreglen og Mødrenes hus. I 2022 udgav hun også den stærkt politiske digtsamling Jeg vil have en statsminister. Nu har du muligheden for at møde hende den 25 januar 2023.
Liv Nimand Duvå besøger Nørrebro Bibliotek

100 år med gratis tandpleje i København: Fra en hverdag med tand-smerter til generation ”nul huller"

100 år med gratis tandpleje i København: Fra en hverdag med tand-smerter til generation ”nul huller"
Den første er, at Borgerrepræsentationen i København i 1922 besluttede at indføre gratis tandpleje for alle børn i skolen, fordi eleverne pga. tandpine forsømte undervisningen. I 1972 blev der indført gratis tandpleje for alle børn i hele landet.

Tænkepause: Esben Kjær OM SORG

Esben Kjær er journalist, og var indtil for nylig radiovært på det populære program Bagklog. Han mistede sin 7-årige søn for 10 år siden, og har siden lavet tv-programmer bl.a ’Kunsten at miste’, samt udgivet bøgerne ’Min usynlige søn – kunsten at leve med sine døde’, og senest ’Døden – en overlevelsesguide’. En eksistentiel håndbog for efterladte.
Tænkepause: Esben Kjær OM SORG

18-årig sigtet for sextortion

18-årig sigtet for sextortion
Efter en længere efterforskning kunne Københavns Politi i går anholde en 18-årig mand, der er sigtet for at forsøge at presse forskellige piger til at fremsende nøgenbilleder af dem selv – såkaldt sextortion. Afpresningen stod på i juni og juli sidste år, hvor piger mellem 11 og 16 år på det sociale medie Snapchat var i kontakt med en person med profilnavnet ”Phillip.a20”. De forurettede piger er fra hele landet, mens den sigtede blev anholdt på en adresse i Københavns Sydhavn. Han blev efter afhøring løsladt igen.

HANS PILGAARDs One Man Show

Det bliver en aften med både larmende anekdoter og stille personlige beretninger fra Hans Pilgaards liv og karriere. Og hvor du i kampen for et lidt sjovere liv bliver inspireret til at anvende din 7. sans: den humoristiske. Hvis vi er heldige, finder vi netop på denne aften også håbet! Uanset hvad, kommer du ihvertfald til at opleve en Hans Pilgaard i absolut topform!
HANS PILGAARDs One Man Show

Klik på Det sker

Klik på Det sker
2023 byder på en masse lokal musik, teater, udstillinger, film og meget mere. Det kan være svært at følge med i alle tilbuddene. Men her på byportalen er du kun et klik væk fra det store overblik.

P-automater på Amager nedlægges

Teknik- og Miljøforvaltningen starter arbejdet med at nedlægge betalingsautomater på Amager. Siden fortsætter arbejdet på Christianshavn, Vesterbro, Indre Nørrebro, Indre By, Valby og Ydre Nørrebro.
P-automater på Amager nedlægges
facebook